Zadnji Kinedok u gostima

KINEDOK U GOSTIMA 

Najbolji dokumentarci sa područja istočne i središnje Europe prikazivati će se u Klubu kulture u studenome. Tri četvrtka zaredom u 11. mjesecu, dva dokumentarca po večeri. Provedite ugodno vrijeme uz kreativne dokumentarne uratke i osvajače raznih nagrada po filmskim festivalima.

► 26.11. četvrtak od 19:00h

JOANNA
U mnoštvu blogova na internetu jedan se istaknuo i postao uobičajena tema brojnih razgovora. Razlog zašto tako mnogo ljudi prati Joannin blog jest u tome što ih uči kako promišljati život i biti radostan. Opisuje svoj svakodnevni život sa silnom  iskrenošću i točnošću. Ima jednostavne ciljeve kao što je obiteljski izlet na jezera, ne planira daleku budućnost i fokusira se na kratkoročne događaje kao što je prva vožnja biciklom njezinog malenog sina. Joanni je dijagnosticirana neizlječiva bolest i obećaje svom sinu da će dati sve od sebe da poživi što je dulje moguće. Zapisuje sve što bi željela da nauči od nje kad odraste. Putem snažne vizualne poezije dokumentarac bilježi jednostavne i značajne trenutke u životu obitelji.  Vrlo rijetke izgovorene riječi  i one koje u filmu nikad nisu izgovorene rezultiraju vrlo snažnom i izuzetno suptilnom porukom. Ovo je priča o bliskim odnosima, nježnosti, ljubavi i promišljanju života.

NORMALIZATION
Ovaj tragičan dokumentarni film istražuje šokantne detalje koji su se desili iza scene kod najdužeg neriješenog slučaja u povijesti pravosuđa Češkoslovačke. Sve je počelo 1976. godine kada je tijelo 19-godišnje studentice medicine Ludmile Cervanove pronađeno u rijeci usred mjestašca u zapadnoj Slovačkoj. Pravosudne manipulacije, igre tajne službe, tjelesna i mentalna tortura, ucjenjivanje svjedoka, masivna propaganda i skrivanje dokaza, sve je to razotkriveno u ovom zastrašujućem dokumentarcu.

Sve o projektu i opise filmova pronađite na:
www.kinedok.net

ULAZ: besplatan
DONACIJE: ako vam se sviđaju dokumentarci, na projekciji će biti izložena donacijska kutija a sav prihod ide autorima