Aktivnosti

Klub kulture u sklopu svog programskog rada razvio je nekoliko specijaliziranih programa i projekata s ciljem dodatnog povećanja vidljivosti i brendiranja. Publici želimo olakšati odabir događanja i povećati atraktivnost i zanimljivost programskog sadržaja. Neki od programskih aktivnosti koji su dodatno brendirani postali su i samostalni projekti koji se dalje razvijaju u svom pravcu, a svima je zajednički prostor održavanja – centar nezavisne kulture.

Galerija „K2“

Godišnji umjetnički program Kluba kulture. Izložbe, multimedijalne instalacije, performansi te ostali program vezan za likovnu i vizualnu umjetnost. Galerija K2 je specifičan galerijski koncept i prostor povezan s neformalnim oblicima kulture sa svrhom prezentacije suvremene umjetnosti u Križevcima. Galerija K2 proizašla je iz nekoliko neformalnih izlagačkih inicijativa koje su se odvijale devedesetih i 2000-tih godina, a bile su reakcija na inertnost institucija koje se bave prezentacijom vizualne umjetnosti i kulture u Križevcima. Galerija osigurava prostor za medijaciju suvremene umjetnosti, a veliku pozornost pridaje i lokalnim umjetnicima. Osnivač galerije je profesor likovne kulture Saša Živković, također i vizualni umjetnik, koji danas radi kao umjetnički voditelj galerije uz pomoć programskog voditelja dr.sc. Zdenka Baloga. Selekciju programa Galerije “K2” upotpunjuje i akademski kipar te profesor likovne kulture Igor Brkić koji je razvio i mini projekt dječje galerije.

Prati Galeriju “K2” na Facebooku!

KUFER festival

Ulični festival koji vraća djecu i mlade, starije i roditelje na križevačke ulice, oživljava gradske trgove i nudi šarolik program koji se sastoji od kreativnih predstava, uličnih perfomansa, cirkusa, akrobatskih radionica, likovnog programa, glazbenog zabavnog programa za djecu i mlade. Organizira se dvorištu Galerije “K2” koja djeluje u sklopu Kluba kulture -multimedijalnog centra. Na festivalu prezentiramo uličnu umjetnost.

Prati KUFER na Facebooku ili Instagramu!

SUFFest

SUFFest je festival multimedijalnog karaktera koji u svojim programima donosi raznovrsne oblike stvaralaštva u audio, vizualnim i izvedbenim umjetnostima. Festival se bavi razvojem vizualne umjetnosti i promocijom alternativne, nezavisne kulture u Križevcima. Podijeljen je u dva segmenta, audio i vizualni.

Dani smijeha

Križevačko izdanje kazališne manifestacije u organizaciji udruge K.V.A.R.K. u suradnji sa Kerekesh Teatrom. Dani smijeha konceptualno je osmišljena kazališna manifestacija Kerekesh Teatra u kojem su izvršni producenti otac i sin, Ljubomir i Jan Kerekeš, poznata lica hrvatskog glumišta. Građanske komedije, koje su autorske, dosta su pametno rađene, pisane i postavljene na pozornicu.

Križevci Jazz Festival

Muzički festival orijentiran na domaće jazz izvođače i inozemna gostovanja. Okuplja zaljubljenike u jazz glazbu u intimnoj atmosferi Kluba kulture.

Prati Križevci Jazz Festival na Facebooku!

Teatar KVARK

Vlastita kazališna produkcija i teatar koja uključuje Školu glume koju besplatno za sve moguće amaterske glumce drži nezavisni redatelj Boris Čataj. Kao rezultat Škole glume nastaju autorske predstave koje izvodimo u Klubu te planiramo gostovanja po ostalim mjestima. Teatar KVARK organizira i vanjska gostovanja i organizira aktivnosti vezane za kazališnu umjetnost.

Razvaljotka

Serijal klupskih stand up večeri u suradnji sa Studijom Smijeha i Lajnap kolektivom, okupljalištima najboljih hrvatskih i regionalnih komičara. Najsmiješniji program u Križevcima opušta tijelo i duh, tjera vas na smijeh i zabavlja vas kroz gostovanja različitih likova sa stand up scene. Izvrsni komičari, topla klupska atmosfera i zagrijana publika svakim novim programom dokazuju kvalitetu scene.

Razvaljotka - Studio smijeha Križevci

Massive Vibezz

Klupski muzički urbani program vezan za bass, soundsystem i elektronsku kulturu koji se odvija tokom cijele sezone na mjesečnoj razini. Program prati aktualna dešavanja na klupskoj sceni te u Križevce pokušava dovesti zanimljiva muzička imena i DJ skupine kao što daje priliku i za upoznavanje mlađim generacijama DJ-a koji traže prve nastupe na lokalnoj sceni. Uključuje vanjska gostovanja uz podršku domaćih selektora i DJ skupina. Kroz ovu aktivnost pokrivamo subkulture koje se vrti oko DJ programa što uključuje od radionica skrečanja do nastupa renomiranih imena.

Massive Vibezz Križevci

Prati Massive Vibezz na Facebooku!

Little Band Revolution

Klupski program koji vraća rock kulturu u Križevce kroz organizaciju koncerata malih hrvatskih rock sastava, demo bendova i lokalnih autorskih bendova ili DJ slušaona. Rock kultura pomalo je zapostavljena kao termin ili se shvaća kao komercijalni koncertni program iako je njeno značenje šira tematika ponašanja te uključuje i educiranje kroz muziku i ulazak u kulturu mladih.

Little Band Revolution Križevci

KUFER radionice

Okuplja polaznike sa područja grada Križevaca i organizira vanjska gostovanja stručnjaka koji održavaju radionice sa žonglerskom skupinom KUFER i ostalim građanima zainteresiranima za cirkusku umjetnost.

Dokumentarci u Klubu

Projekcije dokumentarnih uredaka u suradnji s udrugom Restart ponajviše kroz program Kinedok, ali i šire od toga. Filmovi su društveno angažirani, aktivistički, ali i umjetnički radovi s ciljem pružanja aktualne dokumentarne scene publici.

Klub mladih

Program koji produciraju mladi, a koji se sastoji od tribina, predavanja, projekcija, muzičkih večeri namijenjenih populaciji mladih od 15-30 godina.

Prostor za probe

Prostor za probe muzičkih skupina (bendova, DJ skupine i selektora), kazališne probe (Teatar KVARK), žonglerske skupine KUFER i sve zainteresirane kulturne radnike, umjetnike, aktiviste ili inicijative. Prostor nudimo u različitim terminima ovisno o zainteresiranima, vodeći računa o vlastitoj produkciji. Prostor svim zainteresiranim kulturnim radnicima, umjetnicima i stvarateljima pruža tehničku i ljudsku podršku.

KviZorama

KviZorama je kviz općeg znanja, serijal kvizaških okupljanja u ligaškom formatu namijenjen namijenjen isključivo srednjoškolskoj populaciji s ciljem promocije neformalnog obrazovanja, pop kulture, znanosti i opće kulture. KviZoramu zajednički organiziraju udruge K.V.A.R.K. i Vrtuljak iz Križevaca.

Prati KviZoramu na Facebooku!

EduKaTiVito

Program neformalnog ili izvaninstitucionalnog obrazovanja koji se sastoji od praćenja kulturnih i policy procesa za nezavisnu kulturu i mlade. EduKaTivito uključuje organizaciju tribina, parlaonica, radionica vezanih uz digitalne online alate, umjetnost, “soft skills” i sl.i  sa ciljem dodatnog izvaninstitucionalnog obrazovanja mladih osoba te ispunjavanja slobodnog vremena mladih i građana Križevaca u svrhu povećanja vlastitih vještina.
radionica-konf-mgmt