Aktivnosti

Klub kulture u sklopu svog programskog rada razvio je nekoliko specijaliziranih programa i projekata s ciljem dodatnog povećanja vidljivosti i brendiranja. Publici želimo olakšati odabir događanja i povećati atraktivnost i zanimljivost programskog sadržaja. Neki od programskih aktivnosti koji su dodatno brendirani postali su i samostalni projekti koji se dalje razvijaju u svom pravcu, a svima je zajednički prostor održavanja – centar nezavisne kulture.

KviZorama

KviZorama je kviz općeg znanja namijenjena srednjoškolskoj populaciji s ciljem promocije neformalnog obrazovanja, pop kulture, znanosti i opće kulture. KviZoramu zajednički organiziraju udruge KVARK i Vrtuljak iz Križevaca.

Prati KviZoramu na Facebooku!

Galerija „K“

Specifičan galerijski koncept u kojem se prostor kluba pretvara u umjetnički prostor, a povezan je neformalnim oblicima kulture sa svrhom prezentacije suvremene umjetnosti u Križevcima. Galerija “K” proizašla je iz nekoliko neformalnih izlagačkih inicijativa koje su se odvijale devedesetih i 2000-tih godina koje su bila reakcija na inertnost institucija koje se bave prezentacijom vizualne umjetnosti i kulture u Križevcima. Galerija osigurava prostor za medijaciju suvremene umjetnosti, a veliku pozornost galerija pridaje i lokalnim umjetnicima. Osnivač galerije je profesor likovne kulture Saša Živković, također i vizualni umjetnik. Selekciju programa Galerije “K” vodi i akademski kipar te profesor likovne kulture Igor Brkić koji je razvio i mini projekt Prva hrvatska dječja galerija u kojoj izlažu samo djeca.

Galerija-K_web

Massive Vibezz

Specijalizirani klupski program za bass, soundsystem i elektronsku muziku koja na mjesečnoj razini organizira DJ gostovanja. Program prati aktualna dešavanja na klupskoj sceni te u Križevce pokušava dovesti zanimljiva muzička imena i DJ skupine kao što daje priliku i za upoznavanje mlađim generacijama DJ-a koji traže prve nastupe na lokalnoj sceni.

Massive Vibezz Križevci

Crosstown Music Festival

Domaća scena iznimno je bogata kantautorima koji su izvrsni, inovativni i koji zaslužuju svoj klupski prostor gdje mogu pokazati koliko vrijede. Program je osmislio poznati hrvatski kantautor Luka Belani koji je bio i programski voditelj, a koncept se temelji na idealnom spoju intimnog ugođaja i topline klupskog prostora što je iznimno bitno kako bi izvođači osjetili energiju i povezanost sa publikom i tako se predstavili u svom jedinstvenom stilu.

Crosstown Music Festival

Little Band Revolution

Klupski program koji vraća rock kulturu u prvi plan kroz organizaciju različitih hrvatskih rock sastava, demo bendova i lokalnih autorskih bendova ili DJ slušaona. Rock kultura zapostavljena je kao termin ili se nužno shvaća kao komercijalni koncertni program iako je njeno značenje uključuje i educiranje kroz muziku i ulazak u kulturu mladih.

Little Band Revolution Križevci

Prostor za probe

U neformalno radno vrijeme te po dogovoru sa voditeljima, klub pruža besplatan prostor za probe muzičkih skupina (bendova, DJ selektora), kazališne probe (Teatar KVARK) i svim zainteresiranim kulturnim radnicima, umjetnicima i stvarateljima pruža tehničku i ljudsku podršku.

Prostor za probe Križevci

Razvaljotka

Serijal klupskih stand up večeri u suradnji sa Studijom Smijeha, okupljalištem najboljih hrvatskih i regionalnih komičara. Najsmiješniji program u Križevcima opušta tijelo i duh, tjera vas na smijeh i zabavlja vas kroz gostovanja različitih likova sa stand up scene. Izvrsni komičari, topla klupska atmosfera i zagrijana publika svakim novim programom dokazuju kvalitetu scene.

Razvaljotka - Studio smijeha Križevci

Pub InKvizicija

Redovita mjesečna okupljanja zaljubljenika u format pub kvizova. Na prvom mjestu prijateljska, kompetitivna atmosfera iza kojih slijedi borba znanjem, a sve skupa praćeno dobrom muzikom i druženjem uz zanimljiva pitanja iz sveg segmenata života. Organizator programa je udruga POINT., a tehnička podrška udruga KVARK. Pub kviz nastao je kao produženi serijal popularnog kviz formata koji je prezentiran na Culture Shock Festivalu.

Pub InKvizicija - pub kviz Križevci

EduKaTiVito

Program neformalnog ili izvaninstitucionalnog obrazovanja s ciljem ispunjavanja slobodnog vremena mladih i građana Križevaca u svrhu povećanja vlastitih vještina. Organiziramo tribine, parlaonice, radionice vezane uz digitalne online alate, umjetnost, “soft skills” i sl.

radionica-konf-mgmt