O nama

Klub kulture je prostor udruge Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture (K.V.A.R.K.) te je otvoren u studenome 2005. godine. Djeluje kao multimedijalni i kulturni centar u gradu Križevcima, nalazi se u podrumskom prostoru Hrvatskoga doma na adresi Mažuranićev trg 1 te je veličine 200 kvadratnih metara. Klub pruža jedinstveno mjesto za razvoj i afirmaciju nezavisne kulture i suvremene umjetnosti te kulture mladih kroz stvaranje programskog sadržaja poput koncerata, izložbi, tribina, kazališnih predstava, radionica, filmskih projekcija.

Programska orijentacija našeg prostora temelji se na angažiranju društva oko bitnih tema sa različitih područja (aktivizam, ekologija, ljudska prava, društveni fenomeni), a samim time i odgajamo publiku za nove i suvremene, često eksperimentalne kulturne/umjetničke prakse. Prostor je izrazito multifunkcionalan s obzirom se sastoji od nekoliko prostorija (tonska soba, skladište, ured organizacije, arhiva, sanitarni čvor, galerija, središnji prostor sa pozornicom) koji se po potrebi i događanju mogu pregraditi, presložiti i prenamjeniti za odgovarajući program. Unutar klupskog prostora nalaze se i uredi organizacije koja upravlja istim.

Od travnja 2017. godine udruga K.V.A.R.K. preuzima na upravljanje prostor današnje Galerije “K2” u kojem organizira program vezan za vizualnu umjetnost, te prostor Individuuma u kojem se održavaju individualne probe žonglerske skupine KUFER.