O nama

Klub kulture je prostor udruge Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture (K.V.A.R.K.) te je otvoren u studenome 2005. godine. Djeluje kao multimedijalni i kulturni centar u gradu Križevcima, nalazi se u podrumskom prostoru Hrvatskoga doma na adresi Mažuranićev trg 1 te je veličine 200 kvadratnih metara. Klub pruža jedinstveno mjesto za razvoj i afirmaciju nezavisne kulture i suvremene umjetnosti te kulture mladih kroz stvaranje programskog sadržaja poput koncerata, izložbi, tribina, kazališnih predstava, radionica, filmskih projekcija i dr.

Programska orijentacija našeg prostora temelji se na angažiranju društva oko bitnih tema sa različitih područja (aktivizam, ekologija, ljudska prava, društveni fenomeni), a samim time i odgajamo publiku za nove i suvremene, često eksperimentalne kulturne/umjetničke prakse. Prostor je izrazito multifunkcionalan s obzirom se sastoji od nekoliko prostorija (tonska soba, skladište, ured organizacije, arhiva, sanitarni čvor, galerija, središnji prostor sa pozornicom) koji se po potrebi i događanju mogu pregraditi, presložiti i prenamjeniti za odgovarajući program. Unutar klupskog prostora nalaze se i uredi organizacije koja upravlja istim.

Od travnja 2017. godine udruga K.V.A.R.K. preuzima na upravljanje prostor današnje Galerije “K2” u kojem organizira program vezan za vizualnu umjetnost, te prostor Individuuma u kojem se održavaju individualne probe žonglerske skupine KUFER.