O nama

Klub kulture je prostor udruge Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture (K.V.A.R.K.) te je otvoren u studenome 2005. godine. Djeluje kao multimedijalni i kulturni centar u gradu Križevcima, nalazi se u podrumskom prostoru Hrvatskoga doma na adresi Mažuranićev trg 1 te je veličine 200 kvadratnih metara. Klub pruža jedinstveno mjesto za razvoj i afirmaciju nezavisne kulture i suvremene umjetnosti te kulture mladih kroz stvaranje programskog sadržaja poput koncerata, izložbi, tribina, kazališnih predstava, radionica, filmskih projekcija i dr.

Programska orijentacija našeg prostora temelji se na angažiranju društva oko bitnih tema sa različitih područja (aktivizam, ekologija, ljudska prava, društveni fenomeni), a samim time i odgajamo publiku za nove i suvremene, često eksperimentalne kulturne/umjetničke prakse. Prostor je izrazito multifunkcionalan s obzirom se sastoji od nekoliko prostorija (tonska soba, skladište, ured organizacije, arhiva, sanitarni čvor, galerija, središnji prostor sa pozornicom) koji se po potrebi i događanju mogu pregraditi, presložiti i prenamjeniti za odgovarajući program. Unutar klupskog prostora nalaze se i uredi organizacije koja upravlja istim.

Od travnja 2017. godine udruga K.V.A.R.K. preuzima na upravljanje prostor današnje Galerije “K2” u kojem organizira program vezan za vizualnu umjetnost, te prostor Individuuma u kojem se održavaju individualne probe žonglerske skupine KUFER.

_________________________________________________________________________________________

Udruga K.V.A.R.K. (Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture) je nevladina i neprofitna organizacija civilnoga društva osnovana 2000. godine u Križevcima.

Udruga svoj rad zasniva na razvoju nezavisne kulture i civilnoga društva te davanje podrške mladima kroz organiziranje slobodnog vremena kreativnim i edukativnim sadržajima. Smatramo da su mladi aktivni, kreativni i inovativni nositelji novih kulturnih sadržaja i vrijednosti u zajednici, a K.V.A.R.K. svoje dugogodišnje iskustvo i resurse usmjerava prema pozitivnim društvenim promjenama.

Udruga K.V.A.R.K. djeluje s ciljem promicanja slobodnog kreativnog i kulturnog izražavanja, promicanja vrijednosti građanskog društva u Križevcima, Republici Hrvatskoj te inozemstvu. Udruga potiče mlade na volonterski rad i aktivno sudjelovanje u zajednici, okuplja neafirmirane i afirmirane likovne, književne, glazbene i ine stvaraoce, različitim akcijama upoznaje javnost s radom svojih članova te s radom kulturnih stvaralaca i drugih srodnih udruga.

Udruga K.V.A.R.K. organizira i priređuje izložbe, javne tribine, radionice, predstave, glazbena događanja, upoznaje javnost sa svojim radom putem medija, izdaje publikacije i periodike sa sadržajem iz područja svoje djelatnosti, organizira slobodno vrijeme djece i mladih u svrhu prevencije svih oblika ovisnosti te organizira aktivnosti u svrhu uključivanja djece u društveni i kulturni život.

Udruga K.V.A.R.K. je članica Mreže mladih Hrvatske, Saveza udruga Klubtura, Udruge koncertnih promotora PROMO i Cirkuske rezidencijalne mreže.