Vodič kroz fantastični bestijarij Europe + RoboticDance by Tomislav Rabadžija

Subota | 14.03.2009. | 20h | Klub kulture
Izložba
Vodič kroz fantastični bestijarij Europe i Hrvatske
Bernard Čović (Hrvatska) / Jesper Hedegaard Petersen (Danska)


Prestižna dokumentacijska izložba “Vodič kroz fantastični bestijarij Europe i Hrvatske – vodič kroz povijesne i kulturološke spone Hrvatske i zemalja Europske unije” predstavlja dio opsežnog dokumentacijskog materijala nastalog za tromjesečnog fotografsko-video-audio-biciklističkog performansa Bernarda Čovića i Jespera Hedegaard Petersena. Tijekom svog biciklističkog putovanja dugog 2859 kilometara autori su prošli kroz Mađarsku, Slovačku, Austriju, Češku, Njemačku i Dansku, fotografirajući i arhivirajući motive s odabranih građevina u izabranim gradovima (Budimpešta, Bratislava, Beč, Bamberg, Keln, Kopenhagen). Tijekom tog putovanja snimljeno je oko 1100 fotografija kojih će dio biti predstavljen na ovoj izložbi. U nastavku projekta, svaki od tih motiva biti će obrađen, znanstveno i umjetnički, i objedinjen u knjizi “Vodič kroz fantastični bestijarij Europe i Hrvatske”. U Srednjem vijeku, a i prije, bestijariji su bili znanstvene knjige u kojima se opisivao životinjski svijet poznatih i nepoznatih prostora tadašnje civilizacije. Broj motiva po kojima će biti sačinjen Vodič kroz fantastični bestijarij Europe i Hrvatske izuzetno je velik, do ovog trenutka nesaglediv, i upravo je u toj činjenici posebna zanimljivost ovog projekta.
Fotografija i video: Bernard Čović. Zvuk i video: Jesper Hedegaard Petersen. Autor i voditelj projekta: Željko Zorica. Produkcija: Studio Artless.
Ulaz slobodan
http://bernardfoto.blogspot.com

@ 22h
Slušaonica
RoboticDance: KRAFTWERK All Night Long
Tomislav Rabadžija

U sklopu izložbe, za ugodnu glazbenu pozadinu biti će zadužen Tomislav Rabadžija (Safehouse), koji će prošarati opusom kultnih njemačkih electro pionira Kraftwerk, koje ćete ove godine imati prilike vidjeti i na T-Mobile INmusic festivalu.
Ulaz slobodan