Uvod u Geocaching

Prezentacija – kratki tečaj o Geocachingu održati će se u srijedu 10. lipnja 2015. u 17 sati u Klubu kulture u Križevcima. Nakon toga održati če se praktični dio po dogovoru u okolici Križevaca ili u gradu.

geocaching-for-truckers

Geocaching je oblik igre lova na skriveno blago, gdje se s pomoću GPS-a i s Interneta preuzetih koordinata traži mali skriveni kontejner zvan geocache ili kraće cache, a u kojem se obično nalazi par simpatičnih sitnica. Igra je tijekom zadnjih par godina postala iznimno popularna – skrivenih je kontejnera preko 2,5 milijuna a u Hrvatskoj više od 3000 (početkom ožujka 2015). U Križevcima i okolici ih ima sedamdesetak.

To je dio svjetski rasprostranjene igre među korisnicima GPSa (Globalnog Položajnog Sustava), zvane Geocaching. Igra se sastoji od sakrivanja “blaga” (znači, ove kutije i svega što je unutra) od GPS operatora, i objavljivanja točnih koordinata. Tada ostali korisnici GPS uređaja pođu “u lov na blago” i pronađu skriveno. Jedina su pravila: ako nešto iz sadržaja uzmu, stavljaju unutra nešto drugo u zamjenu, i moraju svoj posjet upisati u knjižicu – Dnevnik.

Geocaching (geokešing) je igra otvorena svima koje zanima GPS i imaju smisao za avanturu. Postoje slična mjesta na cijelom svijetu. Organizacija ima svoje stranice na internetu:https://www.geocaching.com/

Da bi se pristupilo stranici treba se registrirati.