Skupna izložba škole crtanja i slikanja

siječanj 18, 2019 - veljača 1, 2019 18:00
Skupna izložba škole crtanja i slikanja | Petak, 18.1. – Petak, 1.2.2019. | 18h | Galerija K2 | ULAZ: Besplatan
 
U petak, 18.1.2019., u Galeriji K2 otvara se godišnja skupna izložba polaznika škole crtanja i slikanja u sklopu Prve hrvatske dječje galerije. Izložba će se moći razgledati do 1.2.2019.
 
“Stvaralaštvo je spontani put u kojem na početku ne znamo kuda ćemo dospjeti; u tom procesu nije primarno stići na zadani cilj jer rezultat uvelike ovisi o spontanosti koju imaju samo djeca. Upravo slobodna i opuštena atmosfera može služiti kao poticaj za razvoj kreativnosti i prihvaćanje vlastite emocionalnosti, te time biti ključ za razvoj djeteta u potpune osobe. Zbog toga važno je poticati djecu da što slobodnije izraze svoj doživljaj, kako bi produkt njihova rada proizašao iz njihove iskrenosti, kreativnosti i originalnosti.
 
Baš zbog ovih činjenica je važna Prva hrvatska dječja galerija i njezina aktivnost gdje se kroz radionice djeca mogu izraziti slobodno bez okvira i zadataka koji često znaju usporiti i ograničiti kreativnu energiju.
 
Izložbe u sklopu djelovanja Prve hrvatske dječje galerije i služe tome da se djeca oslobode okova zadanog i razbiju strah od pokazivanja svojih djela široj publici, što nekad zna biti puno teži korak nego li napraviti umjetničko djelo, i na toj hrabrosti im treba čestitati.
 
Ostaje nam samo prepustiti se uživanju gledanja iskrenih umjetničkih djela naših najmlađih i otkrivati što su to umjetnici htjeli reći.”
 
– Igor Brkić, akademski kipar, prof. likovne kulture