RESET na Spravišču

4 rujna, 2021 20:00 - 5 rujna, 2021 00:00
RESET na Spravišču | DJ slušaona | subota, 4.9.2021. | 20:00 h | dvorište Galerije K2 | Ulaz: slobodan

RESET je program elektronske glazbe pokrenut 2019. godine, a temelji se na dvadesetogodišnjem iskustvu Ivana Šimoneka na elektronskoj sceni kao DJ-a, producenta, organizatora klupskih partija, festivala i glazbenih radionica.

Do sada je RESET izašao u četiri izdanja u kojima je ugostio hrvatske renomirane DJ snage i domaće križevačke snage, a ovaj put za pultom je Ivan Šimonek.

Ivan Šimonek svoje prve kontakte s elektronskom glazbom ostvaruje u 12. godini prateći elektronsku scenu u Europi putem satelitske televizije. Sa 13 godina nabavlja Amigu 1200 i program Pro Tracker te se rađa ljubav prema glazbenoj produkciji. Nakon Amige i Pro Trackera (4 kanala) upoznaje PC i Pro Tracker (32 kanala). Sljedećih godna prolazi kroz programe Rebirth, Cubase, Reason, Fl Studio, NI Reaktor, Ableton, koje i danas uredno koristi u svojoj produkciji.

Godine 2006. surađuje sa Anom Horvat, tada studenticom prve godine Muzičke akademije u Zagrebu, na projektu “Elektronska kompozicija u klasičnoj glazbi” iz kojeg nastaje skladba pod nazivom “Mission 1”, a u kojoj je predstavljen balans i tranzicija između zvukova klasične glazbe i elektronike. Nakon prezentacije skladbe na Muzičkoj akademiji, Ana Horvat postaje prva studentica u povijesti hrvatske glazbene akademije koja upisuje smjer “Elektronička kompozicija”.

2009. izdaje svoje techno skladbe “Unstable” i “Bass Run” za label Red Section rec
2010. počinje aktivno sa DJ i live setovima kako bi ljudima mogao što više približiti ono što se kuha u njemu
2010. i 2011. nastupa na HILLTON festivalu u BiH u koji je bio uključen kao i suorganizator
2019. pokreće svoj program RESET kojim promovira elektronsku glazbu kroz evente, produkciju i edukaciju

U posljednjih 10ak godina Ivan Šimonek organizirao je mnogobrojne evente i svirao po raznim klubovima i festivalima kako u HR, tako i u BiH. Svoj glazbeni svemir temelji na raznim žanrovima elektronske glazbe koja mu kola kroz krv već 20 godina.

Za sebe kaže kako najviše od svega voli svirati all-nightere gdje onda može prezentirati svoj glazbeni repertoar kroz disco-house, house, acid house, tech house, deep minimal groove, progressive, techno, itd..

*U slučaju kiše event selimo pod zatvoreni dio Galerije K2.