Radionica cirkuskih tehnika

Klub kulture

14 studenoga, 2023 19:00 - 20:30 Klub kulture
U suradnji s udrugom Cirkorama 14. 11. se u Klubu kulture održava radionica cirkuskih tehnika. Polaznici će na radionici raditi na razvijanju pojedinih cirkuskih tehnika s fokusom na zračne akrobacije te svilu kao rekvizit. Radionica će obuhvatiti i teorijsko objašnjavanje metodologije prenošenja znanja, kao i osnove dramaturgije – discipline koja se bavi proučavanjem dramske kompozicije i glavnih elemenata drame.
Voditelji:
Nikola Mijatović – cirkuski umjetnik; Autor i izvođač u brojnim suvremenim cirkuskim produkcijama, jedan od osnivača udruge Cirkorama i jedan od pokretača i umjetnički voditelj festivala CirkoBalkana u Hrvatskoj. Predsjednik Društva umjetnika suvremenog cirkusa. Dugogodišnji akter na nezavisnoj kulturnoj sceni kao organizator događaja, voditelj projekata, voditelj radionica, izvođač… Sudjeluje u brojnim međunarodnim manifestacijama, konferencijama i drugim događajima koji u fokus stavljaju cirkus i uličnu umjetnost. Jedan je od vanjskih suradnika pri regionalnom odabiru umjetnika za circusnext predselekciju.
Jadranka Žinić Mijatović – cirkuska umjetnica; Programska voditeljica udruge Cirkorama. Članica Društva umjetnika suvremenog cirkusa. Kao autorica i izvođačica sudjeluje u brojnim produkcijama suvremenog cirkusa i uličnim cirkuskim predstavama, surađuje s cirkuskim umjetnicima i kolektivima iz regije i Zapadne Europe te istovremeno djeluje kao cirkuska pedagoginja. Članica je organizacijskog tima CirkoBalkana festivala i predstavnica Cirkorame u circusnext platformi i Circostrada mreži. Na nezavisnoj kulturnoj sceni aktivna je od 2000. godine kao koordinatorica projekata posvećenih izvedbenim umjetnostima, programska selektorica i izvođačica. Članica je regionalnog žirija za circusnext predselekciju.
Minimalna dob za sudjelovanje u radionici: 15 godina