Putopisno predavanje: Tri kotača sreće

4 lipnja, 2020 19:30 - 21:00
Tri kotača sreće | Putopisno predavanje | Četvrtak, 04.06.2020. | 19:30 h | dvorište Galerije K2
 
Kako to izgleda kada se djetetu iz malog slavonskog sela sa sto stanovnika pruži prilika ostvariti svoj san i proći Sjedinjene Američke Države od zapada do istoka i spojiti Pacifički s Atlantskim oceanom na posuđenom ležećem triciklu iz Češke Republike?
 
O snovima, onome što nas tjera da uvijek pedaliramo dalje, dogodovštinama i životu na kotačima spakiranom u četiri bisage na putovanju kroz Sjedinjene Američke Države i projektu Tri kotača sreće ispričati će vam ležeći biciklist iz Donje Pištane, Zdenko Nađ.
 
Projekt Tri kotača sreće započeo je 2018. godine s ciljem putovanja kroz sve dijelove svijeta na ležećem triciklu. Nakon uspješno odvožene biciklističke ture kroz Sjedinjene Američke Države iste te godine, Zdenko je u tri mjeseca i s 5500 kilometara u nogama, spojio zapadnu i istočnu obalu San Francisca i New Yorka i ovim putopisnim predavanjem opisao je vlastiti doživljaj te ogromne države. Priče s putovanja upotpunio je slikama i video materijalom kojima je dočarao svoj put po Sjedinjenim Američkim Državama, a kako je bilo na putu te što planira dalje, možete saznati 04.06. u dvorištu Galerije K2.