Predstava Teatra Exit: IZLOŽAK BR. 49

Klub kulture

29 studenoga, 2016 20:00 - 21:30 Klub kulture

11 GODINA KLUBA KULTURE
#MjesecStudeni

Predstava Teatra Exit:
IZLOŽAK BR. 49
U subotu 12. studenog 2016. u 20 sati u Klubu kulture
Ulaznice: 40/60kn (pretprodaja Art Rock Caffe)
Limitiran broj ulaznica

Bivši se izbacivač u ulozi muzejskog čuvara na svoj način suočava s pitanjima o smislu umjetnosti. Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, potaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju zaštitarsku ulogu počinje shvaćati vrlo osobno, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.

Prema tekstu: Nipple Jesus, Nick Hornby
Pripremio i izvodi: Damir Poljičak
Umjetnički ravnatelj Teatra EXIT: Matko Raguž

KRITIKA
“Izložak br. 49” Teatra Exit ruši stereotipe
Nova predstava Teatra Exit ruši stereotipe, propituje temeljne društvene vrijednosti, povremeno hodajući na rubu provokacije. Poljičak je izvrsno utjelovio Hornbyjevog junaka, uspjevši njegov izrazito profinjen sarkazam nevidljivo utkati u naizgled jednostavnu ali vrlo životnu Damirovu rečenicu, pokazavši se i dokazavši kao pravi karakterni glumac. (Hina)

Monodrama “Izložak br. 49” bit će sigurno novi hit Teatra Exit
Briljantno vodi radnju, krajnje realistički, što znači da čuvara ne čini pametnijim nego što taj može biti, ali ga ni ne ismijava. Maksimalno je, dakle, točan u portretiranju, a to postaje i glavnim adutom izvedbe Damira Poljičaka.
Ana Lendvaj, Večernji list

Predstava koja istovremeno zabavlja i angažira
Damir Poljičak sad i službeno ulazi u krug onih kazališnih samuraja koji su položili taj, kako se često kaže, posljednji veliki ispit u izvođačkoj izobrazbi. ‘Izložak br. 49’ upravo je takva vrsta predstave, monodrama koja angažira i zabavlja, koju se može shvatiti kao rukavicu u lice establišmentu i kao neobaveznu zabavu.
Igor Ružić, T-portal

Zabavno i pitko zapitkivanje
Damir Poljičak uvjerljiv je od početka do kraja monodrame.
Na Hornbyjevu tragu stvorio je pitku, duhovitu i zavodljivu monodramu koja ispod osmijeha nimalo nametljivo, utoliko sugestivnije, otvara još poneke slojeve i pitanja. Damir Poljičak u predstavu, izvedenu u autentičnom galerijskom prostoru MUO-a, uplovio je diskretno, sugestivno uvlačeći gledatelje u (jednostrani) dijalog. S odmotavanjem priče energijski je rastao, ne dopuštajući ni sebi ni gledateljima predah u šezdesetak minuta dugu komadu. Da monodrama ne bi bila tek jednoličan izvedbeni uspon, ritam je odlično lomio humornim dijelovima, dobro pozicioniranim digresijama te dijalozima sa zanimljivom galerijom likova (lokaliziranih, što nam je cijelu priču dodatno približilo).
Junaka je oblikovao uvjerljivo, čvrsto i realistično.

Od početka do kraja komada uspio je sugestivnom izvedbom održati komunikaciju s publikom, obraćajući joj se kao partneru u (raz)govoru, te je u potpunosti zadržati u priči – simpatičnom i duhovitom, mudrom, ne i premudrom, začudnom, a svakodnevnom, (raz)govoru o umjetnosti.
Odlično pogođeno za kraj kazališnog ljeta i zahvalno za jesenske i zimske turneje po muzejima što se nude svojom praznom prostornošću i prostornom autentičnošću.
Igor Tretinjak, Vijenac

NAGRADA
4. BEČEJSKI FESTIVAL MONODRAME, SRBIJA, 2016.
– predstava ”Izložak br. 49”, u izvedbi Damira Poljička, proglašena je najboljom monodramom po ocjeni publike (4,98)