Plesni lab

Klub kulture

20 svibnja, 2023 18:00 - 19:30 Klub kulture
𝗣𝗹𝗲𝘀𝗻𝗶 𝗹𝗮𝗯 | 𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝗰𝗶𝗷𝗮 | 𝘀𝘂𝗯, 𝟮𝟬. 𝟱. 𝟮𝟬𝟮𝟯. | 𝟭𝟴:𝟬𝟬 – 𝟭𝟵:𝟯𝟬 𝗵 | 𝗞𝗹𝘂𝗯 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻
Plesni lab zamišljen je kao radionica suvremenih plesnih tehnika nakon koje se prikazuje film u trajanju od pola sata koji obrađuje navedenu tematiku.
Radionica započinje zagrijavanjem koje se bazira na osvještavanju dijelova tijela te dinamici pokreta kroz prostor u različitim prostornim razinama i u odnosu na druge ljude u prostoru.
Krenut ćemo od skeleta i njegove logike produljivanja, pretapanja, mekoće, ekstenzije, brzine, snage. Sam pokret zasnivamo na vertikalnom padu, spiralnom i lineranom izduživanju kao fokusu pokretanja tijela kroz akciju-reakciju, puštanje-hvatanje dijelova tijela u cjelini pokretanja. Istraživat ćemo kretanje putem različitih planova tijela – frontalnog, poprečnog, sagitalnog te prema odnosu polaganja dijelova tijela u prostor.
Posvetit ćemo se i odnosu pokreta i kamere s obzirom na karakteristike medija plesa i medija filma i videa, koreografiranje u realnom vremenu i neku vrstu odgođenog koreografiranja.
Prijave obavezne na: dijana@klubkulture.org
Sudjelovanje u radionici se ne naplaćuje.
▬▬▬
𝗩𝗼𝗱𝗶𝘁𝗲𝗹𝗷𝗶𝗰𝗮: Martina Nevistić Vukobrat
Plesna je umjetnica rođena 1983. u Zagrebu, bavi se autorskim radom na području izvedbe i multimedije te organizacijom. Diplomirala je organizaciju i menadžment na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te ples na Salzburškoj eksperimentalnoj akademiji (SEAD) u Austriji. Sudjelovala je u međunarodnim programima Nomadska plesna akademija (2009) i Communicating Dance (2014–2015). Od 2009. do 2017. bila je članica Zagrebačkog plesnog ansambla. Također, bavi se pedagogijom iz područja suvremenog plesa i vinyasa yoge te prenatal i postnatal yoge. Od studenoga 2016. voditeljica je Zagrebačkog plesnog centra. Članica je udruge UPPU PULS.