Noć mračnog cirkusa u podrumu // Klub Kulture, Križevci

studeni 23, 2019 21:00 - studeni 24, 2019 00:00
Noć mračnog cirkusa | Suvremeni cikuski show | Subota, 23.11.2019. | 21h | Klub kulture
 
Karavana Mračnog Cirkusa kreće put križišta gdje valja prirediti alkemijski čin u crnim podrumima podno Kalnika. Krvavim cirkuskim saborom kujemo mračne štatute. Odred zagrebačkih prikaza uz bok domaćina upriličit će igranku onih iz sjene. Podrum na križištu tajne skriva. Magda Logomer lomaču pali uz graktanje gavrana i sjenu Crne Kraljice. Ovo je svečanost odmetnika.
 
Projekt Noć mračnog cirkusa okuplja pripadnike s nezavisne scene kako bi prikazali bogat rad umjetnika koji često nisu dovoljno zastupljeni i vidljivi. Cilj je povezati aktere iz cirkusa i kulturnog podzemlja kako bi kreirali izvedbene hibride. Noć mračnog cirkusa je svojevrsna platforma kroz koju se akteri s cirkuske i šire izvedbene scene imaju priliku predstaviti široj publici. Medij suvremenog cirkusa poziva na što šire istraživanje, a cilj je produbljivati suradnju s umjetnicima u Hrvatskoj i inozemstvu te tako doprinijeti razvoju cirkuske i nezavisne kulturne scene.
 
Križevci su grad s puno potencijala i mladim stasajućim akterima s područja cirkusa čiji razvoj inicira Udruga K.V.A.R.K. i Klub Kulture pa se kroz ovakav izvedbeni program želi potaknuti aktere na daljni razvoj.
 
Karavana noći mračnog cirkusa putuje uz potporu platforme Clubture, potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba (gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport), Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva / projekt Centri znanja.
 
Križevački partner je Udruga K.V.A.R.K.
 
Ulaz besplatan, ali zveket i šuškanje u cilindru svakako su mili zvuci kojim se doprinosi kotrljanju ovog mračnog crikuskog pogona.