Mario Kovač: Metamorfoze iliti pretvorbe

svibanj 27, 2020 20:00 - 21:00

Mario Kovač: Metamorfoze iliti pretvorbe | Promocija knjige | Srijeda, 27.05.2020. | 20 h | dvorište Galerije K2

Nakon live promocije zbirke poezije “Metamorfoze iliti pretvorbe” na Facebook stranici Kluba kulture sa poteškoćama/pucanjem veze kod prijenosa te u skladu sa željom Marija Kovača da promociju ponovo održi u našem prostoru uz nazočnost publike i interakciju, obavještavamo vas da u srijedu, 27. svibnja u 20 sati u dvorištu Galerije K2 ponovo predstavljamo zbirku poezije “Metamorfoze iliti pretvorbe” uz pridržavanje mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Mario Kovač je poznati kazališni i filmski redatelj. Kao redatelj, glumac, skladatelj, scenograf ili dramaturg sudjelovao je u stvaranju čitavog niza amaterskih predstava i performansa, a djeluje i kao dramski pedagog te voditelj brojnih dramskih radionica.

Nakon objavljene prve zbirke poezije “Jesmo li se za to borili?” koja izlazi 2007. godine, Mario Kovač nije napustio lirsku metriku, već polako i spontano u formi pjesama bilježi metamorfoze odnosno pretvorbe kroz koje, usporedno ili nasuprot društvu koje ga okružuje, prolazi tijekom proteklih 13 godina te ih okuplja u istoimenoj zbirci “Metamorfoze iliti pretvorbe” u izdanju izdavačke kuće Što čitaš?. Riječ je o izdavačkoj i alternativnoj knjižari-antikvarijatu u centru Zagreba, poznatoj svim ljubiteljima anarhističke i underground literature, koja prema riječima pokretača objavljuje “neke drugačije knjige” na tragu promišljanja aktualnih društvenih pitanja i mogućih promjena.