Ljeto u dvorištu: Smrt transhumanizmu, sloboda narodu

24 lipnja, 2020 20:00 - 23:00

Ljeto u dvorištu: Smrt transhumanizmu, sloboda narodu | Književna večer | Srijeda, 24.6.2020. | 20 h | dvorište Galerije K2 | Ulaz: slobodan

Krešimir Mišak, hrvatski novinar pseudo-znanosti, rock glazbenik, pisac znanstvene fantastike i voditelj emisije “Na rubu znanosti”, 24. lipnja 2020. s početkom u 20 sati, u dvorištu Galerije K2 predstavlja svoju knjigu “Smrt transhumanizmu, sloboda narodu”. Tema o kojoj je riječ jest i medicinska i ekonomska i znanstvena i računalna i etička i filozofska i duhovna, ali prije svega riječ je o sreći i ispunjenosti čovjeka. Kroz knjigu autor progovara o digitalizaciji svijeta i posljedicama koje ona ima na ljudski rod.

U sljedećih deset godina svijet će se promijeniti kao nikad u znanoj povijesti. Pretjerano je riječ koja je odavno prestala biti pretjerana, pa nije pretjerano reći da će u budućnosti nastati dvije ljudske rase: digitalna i analogna. Obje će biti tek nastavak trendova koji su već u punom zamahu. Digitalizacija svijeta nezadrživo vodi prema učitavanju ljudi u cloud, kojega već najavljuju najistaknutiji transhumanisti, i to unutar nekoliko desetljeća od sada. S druge strane, sve veće razumijevanje posljedica suvremenih trendova kod značajne manjine stvara odluku da im se to ne dogodi – stoji u sažetku knjige.