Liveurope: Overdriven Dreams + Robert Radamant & Bayleaf Crown

25 ožujka, 2023 22:00 - 26 ožujka, 2023 03:00

𝗟𝗶𝘃𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲: 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗱𝗿𝗶𝘃𝗲𝗻 𝗗𝗿𝗲𝗮𝗺𝘀 + 𝗥𝗼𝗯𝗲𝗿𝘁 𝗥𝗮𝗱𝗮𝗺𝗮𝗻𝘁 & 𝗕𝗮𝘆𝗹𝗲𝗮𝗳 𝗖𝗿𝗼𝘄𝗻 | 𝗹𝗶𝘃𝗲 𝗮𝗰𝘁/𝗗𝗝 𝘀𝗹𝘂𝘀̌𝗮𝗼𝗻𝗮 | 𝘀𝘂𝗯𝗼𝘁𝗮, 𝟮𝟱. 𝟯. 𝟮𝟬𝟮𝟯. | 𝟮𝟮:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗞𝗹𝘂𝗯 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

Preko Liveurope mreže stiže nam one man drone eksperimentalni glazbenik Overdriven Dreams kojem će se pridružiti Robert Radamant, prvo sa svojim weird-arty-ambient projektom, dok će drugi dio večeri začiniti mješavinom zvukova kakvi se mogu čuti u dobro etabliranim imenima, ali i zvukom koji je isprofilirao zajedno sa svojim kolegom McTo. U drugom dijelu večeri također će se predstaviti zagrebački ambient-elektronika-noise-drone-industrial projekt Bayleaf Crown.

OVERDRIVEN DREAMS (SRB)

Iza imena Overdriven Dreams krije se Uroš Kostić, gitarist post-rock sastava There – i nekolicine drugih bendova (čiji je angažman teško pohvatati) te glazbeni kritičar i novinar iz Niša.

Posljednjih nekoliko godina, Uroš eksperimentira i sa žanrom dron ambijentalne glazbe koju stvara manipulacijom zvukova s kazeta, različitih sintova i snimaka s terena, kako iz prirode, tako i iz urbanih sredina.

ROBERT RADAMANT

Robert Radamant je nešto poput najmanjeg zajedničkog naziva za hrpu vrsta suvremene elektronske glazbe. Tu se može čuti od ambienta i atmospherea, preko downtempo-trip hopa do breaks-bass-idm mjuze.

Ovaj put će se Radamant u prvom dijelu večeri predstaviti sa svojim weird-arty-ambient projektom u kojem spaja vrlo muzikalne i harmonične zvukove i melodije sa veoma nemuzikalnim soundovima poput tipičnih white noise frekvi, gitarskih distorzija i tape hisova. Ta kombinacija skladne harmonije i atonalitetnog noisea nastoji stvoriti paradoksalne emocije i senzacije u slušatelju, potičući filozofsku spoznaju o dualnoj prirodi čovjeka i vječne borbe suprotnosti.

U drugom dijelu njegovog nastupa možemo očekivati zvukove kakvi se mogu čuti u dobro etabliranim imenima poput Amon Tobina, Kruder & Dorfmeistera, Massive Attacka i sl., ali i zvuk koji je isprofilirao zajedno sa svojim kolegom McTo s kojim uskoro izdaje album na Kraak recordsu.

Zaključak: glazbena juha sastavljena od mnogo žanrovskih sastojaka i stilskih začina.

BAYLEAF CROWN

Bayleaf Crown je zagrebački projekt koji istražuje sonične karakteristike zvuka i povremeno ih zloupotrebljava. Ambient elektronika-noise-drone-industrial bi bilo ono što bi jedan za rubne žanrove specijalizirani recenzent mogao sročiti, zvukovi koji vas svojom originalnošću i repetetivnošću odvode u maglovite sfere, pomućene misli, slijepe ulice i močvarne boje. Definitivni must listen za svakoga tko osjeća dublji interes za suvremenu glazbu.
__________________

Linkovi:

https://www.facebook.com/overdrivendreams

https://www.youtube.com/@overdrivendreams

https://www.facebook.com/profile.php?id=100034751752669

https://www.youtube.com/@robertradamant1801

https://bayleafcrown.bandcamp.com
__________________

Događaj je podržan od strane Liveurope mreže i organiziran u suradnji s klubom Močvara. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije. www.mochvara.hr/projekti/liveurope

Ulaz je slobodan.