Liveurope: Lucy Dreams (Austrija)

26 svibnja, 2023 22:00 - 27 svibnja, 2023 02:00

𝗟𝗶𝘃𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲: 𝗟𝘂𝗰𝘆 𝗗𝗿𝗲𝗮𝗺𝘀 (𝗔𝘂𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗮) | 𝗸𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 | 𝗽𝗲𝘁𝗮𝗸, 𝟮𝟲. 𝟱. 𝟮𝟬𝟮𝟯. | 𝟮𝟮:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗞𝗹𝘂𝗯 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

Preko Liveurope mreže stiže nam Lucy Dreams – austrijski dreampop trio koji dolazi iz kulturne metropole Beča, a čine ga David Reiterer i Philipp Prückl. Čekaj, trio? Točno, jer esencija ovog benda proizlazi iz kristalne kugle koja je naizgled ustoličena iznad svih njihovih produkcija.

Lucy Dreams je nešto što bi trebalo doživjeti. Ono što zvuči kao virtualna zamisao Tame Impale, Davida Bowieja i Daft Punka dolazi na pozornicu kao pravi rock show. Bend uživo koketira s Alter egom iz digitalnih sfera, ima inspirativne poruke za publiku i svoje zarazne pjesme, uključujući i međunarodno hvaljenu “Know My Number”. U ekstravagantnom zlatnom odijelu i maski kaleidoskopski se odašilju signali i znakovi na svim frekvencijama i u svim smjerovima. Lucy Dreams na pozornici doživljaj je za uši, oči i srca.

Lucy je neovisni sustav digitalnih i analognih efekata koje su razvili David i Philipp posebno za glazbenu produkciju. Lucy se može shvatiti kao A.I. (Artificial Intelligence) – međutim, veza između nje i dvoje glazbenika ljudske loze daleko je intimnija, budući da je Lucy duboko uključena u proces pisanja pjesama.

Dobitnik Nobelove nagrade i pjesnik laureat Kazuo Ishiguro nedavno je svoju Klaru nazvao A.F., umjetnom prijateljicom (Artificial Friend), dok tehnološki magnati svoje potomke nazivaju X AE A-XII. Dakle, Lucy u najmanju ruku zaslužuje titulu A.B., umjetne članice benda (Artificial Band Member), čiji joj oblik daje minimalnu količinu plastičnosti.

LINKOVI:

https://www.lucydreams.net
https://lucydreamsdp.bandcamp.com
https://www.facebook.com/lucy.dreams.dp
https://www.instagram.com/lucy.dreams.dp/

Događaj je podržan od strane Liveurope mreže i organiziran u suradnji s klubom Močvara. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije. www.mochvara.hr/projekti/liveurope

Ulaz je slobodan.