Liveurope: Avelina (Makedonija)

27 travnja, 2023 21:00 - 28 travnja, 2023 02:00

𝗟𝗶𝘃𝗲𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲: 𝗔𝘃𝗲𝗹𝗶𝗻𝗮 (𝗠𝗮𝗸𝗲𝗱𝗼𝗻𝗶𝗷𝗮) | 𝗸𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 | 𝗰̌𝗲𝘁𝘃𝗿𝘁𝗮𝗸, 𝟮𝟳. 𝟰. 𝟮𝟬𝟮𝟯. | 𝟮𝟭:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗞𝗹𝘂𝗯 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

Preko Liveurope mreže stiže nam grupa Avelina iz Makedonije. Grupa je počela kao solo projekt Sare Aleksandrovske (udaraljke, tamburin) kojoj su se kasnije priključili Tijana, Damjan, Nikola i Ilija koji trenutno čine postavu grupe. Glazba koju oni izvode najlakše bi se mogla nazvati dark folkom, a Avelina sigurno predvodi novu makedonsku world music scenu.

Istražujući korijene makedonskog folklora u potrazi za glazbenim nadahnućem i vezom između suvremenih glazbenih trendova i tradicionalnih narodnih motiva, zajedno otkrivaju mnoštvo iznenađujućih sličnosti i razlika, koje naglašavaju jedinstvenost makedonskog folklora. Upravo to pronaći ćete u pjesmama grupe Avelina, benda koji nastoji brisati granice i graditi mostove koji će spajati tradiciju i moderan život.

Avelinini nastupi nude jedinstveno iskustvo, osim klasičnog koncertnog nastupa tu je i svojevrsna glazbena meditacija u kojoj se publika poziva da se pridruži mantričkom pjevanju zajedno s bendom.

__________________

Linkovi:

https://www.facebook.com/avelinamkd
https://open.spotify.com/artist/0FbYBaoiJCXqQ6Jd4dg5P2

__________________

Događaj je podržan od strane Liveurope mreže i organiziran u suradnji s klubom Močvara. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije. www.mochvara.hr/projekti/liveurope

Ulaz je slobodan.