Little Band Revolution: The Black Room & SE’AM

19 svibnja, 2023 22:00 - 20 svibnja, 2023 02:00

𝗟𝗶𝘁𝘁𝗹𝗲 𝗕𝗮𝗻𝗱 𝗥𝗲𝘃𝗼𝗹𝘂𝘁𝗶𝗼𝗻: 𝗧𝗵𝗲 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗥𝗼𝗼𝗺 & 𝗦𝗘’𝗔𝗠 | 𝗸𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 | 𝗽𝗲𝘁𝗮𝗸, 𝟭𝟵. 𝟱. 𝟮𝟬𝟮𝟯. | 𝟮𝟮:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗞𝗹𝘂𝗯 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

Klupski program Little Band Revolution koji vraća rock kulturu u Križevce kroz organizaciju koncerata malih hrvatskih rock sastava, demo bendova i lokalnih autorskih bendova, 19. svibnja će ugostiti dva mlada benda – riječki The Black Room i zagrebački SE’AM!

THE BLACK ROOM (RI)

Riječki rock bend koji svoj glazbeni put započinje još 2014. Debi album objavljuju dvije godine kasnije pod nazivom “In This Town Lies a City”, a glazbeno se oslanja na tamniji prizvuk rocka i 80s atmosfere. Album je odlično prihvaćen kako od strane publike tako i od kritike, čime se ističu kao jedan od novih kvalitetnih bendova koji dolazi s riječke scene.

U kombinaciji s novim utjecajima synth-pop i trip-hop žanrova, bend pristupa drugačijim metodama snimanja i stvaranja pjesama s kreativnijim, kompleksnijim i zrelijim odmakom. Rezultat svega je drugi album pod nazivom ”Motel Monaco” kojeg prate sjajni video spotovi za singlove: “I’ll Talk You Into It”, “Lawless Boulevard” i “Motel Monaco”. Kao i za prvi album producentsku palicu potpisuje Matej Zec (Let3).

Vrhunska audio produkcija, promišljena vizualna estetika i besprijekorna realizacija već su im osigurali doseg puno dalje od granica naše male države, a nove pjesme objavljene na albumu “Motel Monaco” te bi granice itekako mogle pomaknuti još dalje.

Nastup benda The Black Room dio je programa “Upadaj u kombi”.

https://www.facebook.com/TheBlackRoom
https://theblackroom-band.bandcamp.com/album/motel-monaco

SE’AM (ZG)

Bend SE’AM djeluje od 2014. godine, a do sad su objavili dva EP izdanja na hrvatskom i engleskom jeziku.

Njihove pjesme traju od 30 sekundi, pa sve do sedam minuta – nema pravila u trajanju osjećaja. Jedini je cilj ostvariti slobodnu energiju kaosa koja će na kraju stvoriti nešto prekrasno ružno.

Bend se u posljednje vrijeme prihvatio i DIY snimanja te montaže videospotova. DIY scena sve više raste, a SE’AM je skupina koja potvrđuje koliko ta scena ima potencijala. Pop atrakcije su stvar prošlosti – vrijeme je da one utihnu i nestanu, a SE’AM će se prvi odazvati u borbi protiv njih.

https://www.facebook.com/seam7
https://seam.bandcamp.com

Vrata Kluba kulture otvaramo u 21:00 h, a koncert počinje u 22:00 h.
Ulaz je slobodan.