Kultura u akciji: Radionica suvremenog plesa

16 ožujka, 2023 19:00 - 20:30

Močvarni laboratorij predstavlja:
Kultura u akciji: Radionica suvremenog plesa

16. 3. 2023. (četvrtak) 19:00 – 20:30 h
Klub kulture

Primamo 15 polaznika/ca
Prijave obavezne na: dijana@klubkulture.org
Sudjelovanje u radionici se ne naplaćuje.

Na radionici ćemo se baviti osvještavanjem cijelog tijela kroz vođenu improvizaciju i zadane plesne sekvence.

Zagrijavanje će se sastojati od vođenih vježbi jačanja cijelog tijela kako bi polaznike pripremili za sat. Sat počinjemo s jednostavnim vježbama s fokusom na povezivanje i zagrijavanje gornjeg i donjeg dijela tijela. U fiksnim plesnim sekvencama radimo na snazi, kompaktnosti i postavljanju cijelog tijela kroz os. U improvizacijskim zadacima istraživat ćemo kretanje različitih dijelova tijela unutar kojih će nam fokus biti na inicijaciji i protočnosti pokreta. Radionicu ćemo završiti s istezanjem cijelog tijela i kratkim “feedback” razgovorom.

O voditeljici:

Ida Jolić 2011. godine upisuje plesnu edukaciju u Tanzfabriku u Berlinu gdje se educira u području suvremenog plesa s međunarodnim pedagozima i koreografima. Plesnu edukaciju nastavlja 2015. godine upisujući nastavnički smjer na odsjeku suvremenog plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje stječe zvanje nastavnika suvremenog plesa.
Kao izvođačica sudjelovala je u raznim predstavama hrvatske i međunarodne produkcije. Dobitnica je dvije strukovne nagrade UPUH-a i PULS-a za najbolju izvedbu i najbolju koreografiju. U zadnjih osam godina radi kao pedagog u području suvremenog plesa, drži radionice te održava satove za profesionalne plesače.
Članica je Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Od jeseni 2018. radi kao umjetnička asistentica na odsjeku plesa pri ADU. Godine 2019. postaje članica Studija za suvremeni ples.

▬▬▬

Platforma neformalne edukacije Močvarni Laboratorij već četiri godine odašilje Kulturu u akciji po mnogim gradovima Hrvatske uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

www.facebook.com/MocvarniLaboratorij
lab.urk.hr/radionice