Križevci Jazz: Vid Jamnik – Ratko Zjača European Quartet

7 kolovoza, 2022 20:00 - 23:00

𝗞𝗿𝗶𝘇̌𝗲𝘃𝗰𝗶 𝗝𝗮𝘇𝘇: 𝗩𝗶𝗱 𝗝𝗮𝗺𝗻𝗶𝗸 – 𝗥𝗮𝘁𝗸𝗼 𝗭𝗷𝗮𝗰̌𝗮 𝗘𝘂𝗿𝗼𝗽𝗲𝗮𝗻 𝗤𝘂𝗮𝗿𝘁𝗲𝘁 | 𝗞𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 | 𝗻𝗲𝗱𝗷𝗲𝗹𝗷𝗮, 𝟳.𝟴.𝟮𝟬𝟮𝟮. | 𝟮𝟬:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗞𝗹𝘂𝗯 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

Pozivamo Vas na jazz spektakl u Klubu kulture!

Ovogodišnji Križevci Jazz program obogatiti će četiri renomirana glazbenika – Vid Jamnik na vibrafonu, Ratko Zjača na gitari, Martin Gjakonovski na akustičnom basu i Joze Zadravec na bubnjevima.

Suradnja ova četiri izvanredna umjetnika dovodi do zapanjujućih rezultata u smislu zvuka i aranžmana, začinjenih ritmičkim idejama, teksturom i prostorom. Umjetnički entuzijazam, strast, intenzitet i toplina mogu se doživjeti u svakom trenutku njihovog nastupa uživo predstavljajući inspirativnu i ugodnu snagu originalnih skladbi.

Vođa benda je mladi slovenski vibrafonist Vid Jamnik, čiji rad oduševljava publiku i izvan granica Slovenije, a koji spada u red najtalentiranijih mladih glazbenika u ovom dijelu Europe. Unatoč svojoj mladoj karijeri, već je svirao s mnogim poznatim jazz imenima. Ostali članovi benda su svi renomirani, svestrani i vrlo traženi glazbenici, često uvršteni kao jedni od najboljih na svojim instrumentima.

Genijalni vibrafonist Vid Jamnik kojeg je osobno Boško Petrović nazvao svojim nasljednikom sada zivi i radi u NYC, a nedavno je izabran u finale 5 najboljih mladih europskih jazz glazbenika od Europske jazz federacije sa nagradivanim internacionalnim gitaristom i kompozitorom Ratkom Zjačom iza kojeg stoji velika internacionalna diskografija. U novom kvartetu zajedno sa Martinom Gjakonovskim koji je snimio više od 150 jazz i world music CD-a i instrumentalistom i producentom Jozeom Zadravecom u Klubu kulture izvesti će odabrane autorske kompozicije svojih članova u kombinaciji s preuređenim napjevima iz standardnog jazz repertoara.

Ulaz je slobodan.