Little Band Revolution: The Black Room & The Siids

lipanj 11, 2022 21:00 - lipanj 12, 2022 02:00

𝗧𝗵𝗲 𝗕𝗹𝗮𝗰𝗸 𝗥𝗼𝗼𝗺 & 𝗧𝗵𝗲 𝗦𝗶𝗶𝗱𝘀 | 𝗞𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 | 𝘀𝘂𝗯𝗼𝘁𝗮, 𝟭𝟭.𝟲.𝟮𝟬𝟮𝟮. | 𝟮𝟭:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗞𝗹𝘂𝗯 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

The Black Room

The Black Room je rock bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Članovi su Jakov Katalinić i Leo Ventin zaduženi za vokale i gitare, basist Kruno Kukuljan te bubnjar Ivan Ritoša.

Njihov debi album izašao je u ožujku 2016. godine pod nazivom “In This Town Lies a City”, a glazbeno oslanja na tamniji prizvuk rocka i 80-is atmosfere. Album je odlično prihvaćen kako od strane publike tako i od kritike, čime se ističu kao jedan od novih kvalitetnih bendova koji izlazi s riječke rock scene.

Pedesetak nastupa diljem Hrvatske, Austrije, Mađarske, Srbije i Slovenije, sviranje na najvećim regionalnim festivalima (INmusic, Indirekt) ostavili su poseban trag na reputaciji benda. Uz nastupe na Waves Vienna i Budapest (BUSH) festivalima, jednim od najvećih glazbeno-konferencijskih festivala u Europi nastupaju i kao predgrupa Američkom bendu Wovenhand u riječkom Pogonu kulture te se njihov singl “Closer” može pronaći na soundtracku filma ”Fuck Off I Love You” redatelja Anđela Jurkasa.

Nastavljajući tamniji, melankoličan, ali energičan zvuk, bend najvaljuje novi album za početak 2022. koristeći energiju i atmosferu prvog albuma. U kombinaciji s novim utjecajima synth-pop i trip-hop žanrova bend pristupa drugačijim metodama snimanja i stvaranja pjesama s kreativnijim, kompleksnijim i zrelijim odmakom.

THE SIIDS

Riječki electro-rock duo The Siids na sceni se etablirao kao glazbeni projekt vrijedan pažnje kojeg karakterizira specifičan zvuk, odlična produkcija, zanimljiva estetika video spotova i profesionalan odnos porema onome što vole i stvaraju.

Stanislav Grdaković i Darko Terlević bili su dio benda Morso, da bi se nakon prestanak rada istog 2016. odvažili na kreativni odmor u Australiju. Upravo tamo dobivaju inspiraciju za nastavak stvaranja glazbe. Štoviše definiraju autorski i izvođački stil kojeg oblikuju u ime The Siids.
Nakon nekoliko godina marljivog rada, iz svoje nam glazbene tvornice isporučuju i prvi album “Brutalist”. Album je dobio riječi hvale od struke i kolega, dok ga je publika objeručke prihvatila što je nagnalo bend da osim cd izdanja (koje je rasprodano) album izdaju i na ploči.

Odlična kombinacije electro i rock zvuka, koji osvaja ljubitelje i jednog i drugog žanra ili jednostavno The Siids.
__________________________________

Facebook:
https://www.facebook.com/TheBlackRoom/
https://www.facebook.com/thesiids

Aktualan spot:

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.