Little Band Revolution: Po’ Metra Crijeva i Ochi

svibanj 21, 2022 21:00 - svibanj 22, 2022 02:00

𝗣𝗼’ 𝗠𝗲𝘁𝗿𝗮 𝗖𝗿𝗶𝗷𝗲𝘃𝗮 𝗶 𝗢𝗰𝗵𝗶 | 𝗞𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 | 𝘀𝘂𝗯𝗼𝘁𝗮, 𝟮𝟭.𝟱.𝟮𝟬𝟮𝟮. | 𝟮𝟭:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗞𝗹𝘂𝗯 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

PO’ METRA CRIJEVA

Po’ Metra Crijeva je prvi i jedini Ča-MetalTM bend. Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje “na tanko i debelo” dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine.

Osnovani 2003. godine, izdali su 3 albuma u vlastitom izdanju, a najnoviji album, Ča Metal (2018.) od publike i kritike je primljen s velikim zanimanjem.

OCHI

Ochi su mladi riječki bend koji ubrzanim koracima dolazi do sve brojnije publike. Kroz svoje pjesme provlače izmišljene scenarije temeljene na subjektivnoj percepciji stvarnih događaja. Kako je sve subjektivno, svoju percepciju definiramo sami. Tako je i na slušatelju da si sam nađe značenje njihove glazbe.

Iza sebe imaju EP “Tremor” koji je izašao lani pod okriljem Geenger Recordsa. U 15ak minuta materijala slušatelj je uvučen u putovanje kroz subjektovo osobno ludilo. Na tom putovanju skida se fasada straha, otpora, propadanja i prihvaćanja. Mix i master izdanja potpisuje Zlatko Štefančić. Za artwork benda zaslužan je studio Yan Kamov iz Rijeke. Muzika je topla preporuka fanovima alternativne glazbe 90ih, bendova kao što su Deftones, Screaming Trees, Soundgarden, Queens of the Stone Age i Muse.
__________________________________

Facebook:
http://www.facebook.com/pometracrijeva
https://www.facebook.com/TvojeOchi/

Bandcamp:
https://pometracrijeva.bandcamp.com/
https://tvojeochi.bandcamp.com

Aktualan spot:

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.