Kinedok predstavlja: Robot i Amerika

Klub kulture

9 prosinca, 2016 20:00 - 22:30 Klub kulture

Udruga KVARK i Klub kulture predstavljaju vam selekciju iznimnih europskih dokumentaraca u sklopu projekta Kinedok. Zanimljive životne situacije, ljudske priče, crna komedija, sport, istraživačko novinarstvo – pronađite nešto za sebe u selekciji osam kreativnih uradaka autora s područja centralne i istočne Europe. Petkom od 20 sati, dva filma po večeri uz mini pauzu od 15min za predah. Ulazak na sve projekcije je besplatan.

9.12.2016. – petak od 20:00h

ZLATNI ROBOT
Naslov (originalni): Roboțelul de aur
Naslov (hrvatski): Zlatni Robot

Vrijeme: 73
Redatelj: Mihai Dragolea, Radu Constantin Mocanu
Jezik: rumunjski
Godina: 2015
Zemlja: Rumunjska
Steluța Duță 32-godišnja je boksačica i višestruka osvajačica Europskog i Svjetskog boksačkog kupa. Napuštenoj po rođenju, izloženoj ekstremnom nasilju na ulici, ali i zlostavljanju u sirotištima gdje je uglavnom živjela, život joj se pretvorio u pakao. Sve dok s 20 godina nije otkrila boks. Roditelje joj je zamijenio trener i očinska figura, g. Voicilași, koji joj je promijenio život, a rabijatnu razbijačicu, osuđenu na samo socijalno dno, pretvorio u ponos nacije. Uoči novog prvenstva, Steluțu očekuju teške borbe unutar – ali i izvan ringa.

AMERIKA
Naslov (originalni): Amerika
Naslov (hrvatski): Amerika

Vrijeme: 70
Redatelj: Jan Foukal
Jezik: češki
Godina: 2015
Zemlja: Češka
Bijeg nadahnut čehoslovačkom „tramping“ subkulturom – pokretom koji je pokušao imitirati idealizirani Divlji zapad. Slijedeći tradiciju „imitiranja Amerike“ u komunističkoj Čehoslovačkoj, stižu do mjesta gdje se osjeća sloboda, gdje prastanovnici Sjeverne Amerike sretno žive, a bizoni lutaju prerijom…