Kinedok predstavlja: Obitelj je zauvijek i Razred

Klub kulture

2 prosinca, 2016 20:00 - 22:45 Klub kulture

Udruga KVARK i Klub kulture predstavljaju vam selekciju iznimnih europskih dokumentaraca u sklopu projekta Kinedok. Zanimljive životne situacije, ljudske priče, crna komedija, sport, istraživačko novinarstvo – pronađite nešto za sebe u selekciji osam kreativnih uradaka autora s područja centralne i istočne Europe. Petkom od 20 sati, dva filma po večeri uz mini pauzu od 15min za predah. Ulazak na sve projekcije je besplatan.

2.12.2016. – petak od 20:00h

OBITELJ JE ZAUVIJEK
Vrijeme: 75
Redatelj: Frode Fimland
Jezik: norveški
Godina: 2013
Zemlja: Norveška
Film koji je u Norveškoj pogledalo više od 1,9 milijuna ljudi i jedan je od najpopularnijih domaćih dokumentaraca u posljednjih deset godina!

Topao i poetski dokumentarac o dvoje sedamdesetogodišnjaka – bratu i sestri, Magnar i Oddnyju koji svoj život provode na obiteljskoj farmi na zapadu Norveške. Farmu vode na isti način na koji ju je vodilo nekoliko generacija prije njih, a žive onako kako su brojni Norvežani živjeli prije no što su nafta i bogatstvo sve promijenili, u bliskom dodiru s veličanstvenim prirodnim okruženjem. Unatoč tome što ih je u današnje doba preteklo, njihovo vrijeme teče polagano.

RAZRED
Naslov (originalni): Razred
Naslov (hrvatski): Razred
Vrijeme: 82
Redatelj: Vesna Cudic
Jezik: hrvatski
Godina: 2015
Zemlja: Hrvatska
Svakog ljeta nekoliko hrabrih mladih Romkinja iz Baranje bori se za titulu Miss Roma. A poslije titule obično slijedi i prošnja. Mlade djevojke, bez izgledne perspektive za trajno zaposlenje, napuštaju školu, rode djecu i već godinama održavaju ovu teško promjenjivu proceduru na životu. A onda se pojavila nova generacija djevojaka koja je odlučila pokušati drugačije, završiti školu i postati prvim članicama svojih obitelji koje će imati srednjoškolsku diplomu!

9.12.2016. petak od 20h
Amerika
Zlatni robot