Kinedok predstavlja: Drifter / Domino efekt

Klub kulture

18 studenoga, 2016 20:00 - 23:00 Klub kulture

Udruga KVARK i Klub kulture predstavljaju vam selekciju iznimnih europskih dokumentaraca u sklopu projekta Kinedok. Zanimljive životne situacije, ljudske priče, crna komedija, sport, istraživačko novinarstvo – pronađite nešto za sebe u selekciji osam kreativnih uradaka autora s područja centralne i istočne Europe. Petkom od 20 sati, dva filma po večeri uz mini pauzu od 15min za predah. Ulazak na sve projekcije je besplatan.

18.11. petak od 20:00h

DRIFTER
Osamnaestogodišnji problematični Ricsi želi biti upravo to – drifter. No, ako živiš u siromašnom mađarskom selu,to baš i nijelako. Izbacili su ga iz škole jer mu je lokalni reli bio važniji od učenja, a njegova samohrana majka već se godinama lavovski bori – uz malu pomoć horoskopa – da svog buntovnog sina zadrži na pravom putu. Ali kako sa samo 600 eura mirovine plaćati Ricsijeve stalne kazne za vožnju bez dozvole?

DOMINO EFEKT

Abhazija je nova državica nastala odvajanjem od Gruzije 2008. godine, koju nastanjuje tek 250 tisuća stanovnika priznata od samo pet država na svijetu, uključujući Rusiju.  Nakon rata, patriotizam je, naravno, glavni identifikacijski pogon. Kako bi ucrtao svoju domovinu na kartu svijeta, ministar sporta Rafael odlučio je organizirati međunarodno natjecanje u – dominu.

Više o svim dokumentarcima i projektu:
www.kinedok.net