Izložba: Vlado Štruklec “Samo za ljubitelje domaćih životinja”

lipanj 13, 2020 20:00 - 23:00

Vlado Štruklec “Samo za ljubitelje domaćih životinja” | Izložba | Subota, 13.06.2020. | 20:00 h | Galerija K2

Vlado Štruklec, umjetnik autodidakt, predstavlja se križevačkoj publici izborom iz opusa kojeg stvara više desetljeća. Ovaj put se odlučio za skice, krokije u manjim formatima te studije većih i srednjih formata izvedene olovkom, tušem i perom i kemijskom olovkom. Motivski crteži donose većinom animalne prikaze u karakterističnom Štruklecovom ornamentu.

Vlado kao jedan osebujan umjetnički karakter svoj je opus podijelio prije 15 godina u Klubu kulture gdje je mnoštvom slika predstavio svoje vizionarsko slikarstvo. Obilježavajući 20 godina postojanja Udruge K.V.A.R.K., sjećajući se prvih izložbi u Klubu kulture, poziva Vladu da i ovaj put da publici uvid u njegovo stvaralaštvo na što se on rado odazvao. Vlado je za ovu priliku pripremio mnoštvo radova od ranih radova i prvih crteža iz osamdesetih prošlog stoljeća do novijih radova.

Izložba kako joj je Vlado dao naziv: „Samo za ljubitelje domaćih životinja“ predstavlja i ovaj put Štrukleca u punom sjaju njegove autentične samouke vizije umjetnosti.

Izložba na koju vas s veseljem pozivamo biti će otvorena 13.6.2020. u 20 sati.