Izložba: Sedamnaest zvijezda održivog razvoja

26 rujna, 2022 10:00 - 12:00

𝗦𝗲𝗱𝗮𝗺𝗻𝗮𝗲𝘀𝘁 𝘇𝘃𝗶𝗷𝗲𝘇𝗱𝗮 𝗼𝗱𝗿𝘇̌𝗶𝘃𝗼𝗴 𝗿𝗮𝘇𝘃𝗼𝗷𝗮 | 𝗜𝘇𝗹𝗼𝘇̌𝗯𝗮 | 𝗽𝗼𝗻𝗲𝗱𝗷𝗲𝗹𝗷𝗮𝗸, 𝟮𝟲.𝟵.𝟮𝟬𝟮𝟮. | 𝟭𝟬:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗔𝘁𝗿𝗶𝗷 𝗟𝗶𝗸𝗼𝘃𝗻𝗲 𝗴𝗮𝗹𝗲𝗿𝗶𝗷𝗲 𝗚𝗿𝗮𝗱𝘀𝗸𝗼𝗴 𝗺𝘂𝘇𝗲𝗷𝗮 𝗞𝗿𝗶𝘇̌𝗲𝘃𝗰𝗶 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

Zaklada „Zamah“ u suradnji s udrugom K.V.A.R.K i predstavnicima gradova Vrbovec, Varaždin, Križevci, Čakovec i Sisak najavljuje otvorenje izložbe „Sedamnaest zvijezda održivog razvoja“.

Izložba će biti otvorena 26. rujna 2022. godine u Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci s početkom u 10:00 sati. Nakon otvorenja, izložba će biti predstavljena u Vrbovcu, Čakovcu, Varaždinu i Sisku.

Izložba je poziv na hitno djelovanje i poziv na odgovornost i svijest da smo potrošili previše vremena upirući u druge koji će rješiti pitanje opstanka planeta Zemlje. Svakodnevno svjedočimo katastrofama, od dugih sušnih razdoblja, do silovitih nevremena i poplava. Izložba kroz interpretaciju umjetnika odražava ranjivost planeta i društva te potrebe promjenjivosti ciljeva održivoga razvoja i prilagodbe novim okolnostima u kojima se nalazimo mi kao ljudi, ali i cijeli planet.

Do izložbe kao svojevrsnog cilja projekta „Sedamnaest zvijezda održivog razvoja“ došli smo u dobrim partnerskim odnosima i suradnjom s 9 akademskih umjetnika, partnerskim udrugama i ostalim dionicima u čemu vidimo utjelovljenje 17 ciljeva održivog razvoja.

U projekt smo uključili i druge dionike lokalnih zajednica, kao što su brojne udruge, čiji su korisnici doprinijeli izložbi pokazavši svoje vizije ciljeva održivog razvoja. Učenici osnovnih škola također su stvorili kreativne radove koji pobuđuju maštu i potiču na promišljanje. Oni su, u sklopu tjedna filantropije koji se diljem Hrvatske obilježava uoči Europskog dana filantropije, 1. listopada, pokazali kako upravo djeca i svi ljudi mogu doprinijeti ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Filantropija je u svojevrsnoj krizi, a njen potencijal za poboljšanje življenja je ogroman.