Izložba: Prva hrvatska dječja galerija

Galerija K2

30 lipnja, 2023 19:00 - 21:00 Galerija K2

𝗣𝗿𝘃𝗮 𝗵𝗿𝘃𝗮𝘁𝘀𝗸𝗮 𝗱𝗷𝗲𝗰̌𝗷𝗮 𝗴𝗮𝗹𝗲𝗿𝗶𝗷𝗮 | 𝗶𝘇𝗹𝗼𝘇̌𝗯𝗮 | 𝗽𝗲𝘁𝗮𝗸, 𝟯𝟬. 𝟲. 𝟮𝟬𝟮𝟯. | 𝟭𝟵:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗚𝗮𝗹𝗲𝗿𝗶𝗷𝗮 𝗞𝟮 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

U petak 30. 6. 2023. u galeriji K2 svoje će radove izložiti mladi umjetnici koji djeluju u okviru Prve hrvatske dječje galerije pod vodstvom akademskog kipara i profesora likovne kulture Igora Brkića. Od početka godine djeca bruse svoje vještine i kreiraju impresivne radove, a kakva su umjetnička djela pripremili i što su to umjetnici htjeli reći saznajte u petak s početkom u 19 h.

“Stvaralaštvo je spontani put u kojem na početku ne znamo kuda ćemo dospjeti; u tom procesu nije primarno stići na zadani cilj jer rezultat uvelike ovisi o spontanosti koju imaju samo djeca. Upravo slobodna i opuštena atmosfera može služiti kao poticaj za razvoj kreativnosti i prihvaćanje vlastite emocionalnosti, te time biti ključ za razvoj djeteta u potpune osobe. Zbog toga važno je poticati djecu da što slobodnije izraze svoj doživljaj, kako bi produkt njihova rada proizišao iz njihove iskrenosti, kreativnosti i originalnosti.

Baš zbog ovih činjenica je važna Prva hrvatska dječja galerija i njezina aktivnost gdje se kroz radionice gdje se djeca mogu izraziti slobodno bez okvira i zadataka koji često znaju usporiti i ograničiti kreativnu energiju.
Izložbe u sklopu djelovanja Prve hrvatske dječje galerije i služe tome da se djeca oslobode okova zadanoga i razbiju strah od pokazivanja svojih djela široj publici, što nekad zna bit puno teži korak nego li napraviti umjetničko djelo, i na toj hrabrosti im treba čestitati. Ostaje nam samo prepustiti se uživanju gledanja iskrenih umjetničkih djela naših najmlađih i otkrivati što su to umjetnici htjeli reći.”

Igor Brkić ak. kipar – prof. likovne kulture