Izložba: Marina Đira “Longing Industries”

lipanj 11, 2021 19:00 - lipanj 25, 2021 20:00

Marina Đira “Longing Industries”| Izložba | 11. – 25.6. | 19 h | Galerija K2 | Ulaz: slobodan

 

Galerija „K2“ 11. lipnja u 19 h predstaviti će križevačkoj publici šibensku kiparicu Marinu Điru samostalnom izložbom „Longing Industries“. Izložba se može razgledati svakim radnim danom od 18 do 20 sati do 25. lipnja 2021. godine.

„Svojom izložbom skulptura, slika i objekata Marina Đira predstaviti će svojm recentni opus koji problematizira korporativnu biopolitiku i ironizira marketinške strategije ukazujući na strategiju „upakirane“ pohlepe u pozadini tih praksi. Stvarajući vlastiti brend autorica pokušava neodadaističkom metodom na svjetlo dana izvući svu apsurdnost korporativnih ideologija koje su se uvukle i sveprisutne su u temeljima postindustrijskog društva. Autorica u ovom opusu nije umjetnica-aktivistica kako bi se moglo na prvi dojam zaključiti, nego i ona traži svoju afirmaciju ne samo u svijetu umjetnosti, već i u svijetu industrija virtualnih šarenih laži i proizvodnje viška kako bi se zadovoljio imaginarni manjak.“ – iz predgovora Saše Živkovića.

Marina Đira diplomirala je na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu (2009.) te je pri istoj ustanovi doktorirala na poslijediplomskom doktorskom studiju kiparstva (2014.). Do sada je održala više samostalnih i skupnih izložbi i umjetničkih kolonija te sudjelovala na domaćim i međunarodnim stručnim, umjetničkim i znanstvenim skupovima. Članica je HDLU-a.