Dokumentarci u Klubu: Brain Holidays – Bite of Paradise

3 prosinca, 2022 21:00 - 22:00

𝗕𝗿𝗮𝗶𝗻 𝗛𝗼𝗹𝗶𝗱𝗮𝘆𝘀 – 𝗕𝗶𝘁𝗲 𝗼𝗳 𝗣𝗮𝗿𝗮𝗱𝗶𝘀𝗲 | 𝗣𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝗰𝗶𝗷𝗮 𝗱𝗼𝗸𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝗿𝗻𝗼𝗴 𝗳𝗶𝗹𝗺𝗮 | 𝘀𝘂𝗯𝗼𝘁𝗮, 𝟯. 𝟭𝟮. 𝟮𝟬𝟮𝟮. | 𝟮𝟭:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗞𝗹𝘂𝗯 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

Dokumentarni film o snimanju aktualnog, petog albuma pionira reggae glazbe u Hrvatskoj, Brain Holidaysa, značajnog naziva “Jamaican connection” u legendarnom Tuff Gong studiju u Kingstonu na Jamajci.

Tuff Gong glasi za najbolji i opremom najbogatiji studio na cijelom karipskom otočju, a osnovao ga je 1965. godine legendarni Bob Marley te je danas u vlasništvu njegove obitelji. Prostor Tuff Gonga je u isto vrijeme vrhunski tonski studio s najvećim svjetskim kredibilitetom, ali i povijesnim uspjehom u njegovanju tradicije reggae žanra te živući muzej u čijim se zidovima i dalje naslućuje prisutnost legende i duha onog vremena.

Pripreme za snimanje petog albuma, put na Jamajku i proslavu 20 godina djelovanja benda trajale su dvije godine. Cijeli projekt etnomuzikološki je promatran i pretočen u diplomski rad na Muzičkoj akademiji te je ovaj film njegova audio-vizualna prezentacija.

Priča o ostvarenju sna, nezaboravno iskustvo i važan pothvat reggae glazbene scene u Hrvatskoj.

Bite of Paradise proglašen je najboljim filmom ovogodišnjeg DORF-a (Festivala dokumentarnog rock filma).

Redateljica: Magda Mas
Godina: 2022.
Trajanje: 42′

Trailer: https://youtu.be/YTUVQisgFao