DJ Phat Phillie @Klub kulture

ožujak 27, 2020 22:00 - ožujak 28, 2020 04:00

DJ Phat Phillie @Klub kulture | DJ slušaona | Petak, 27.03.2020. | Klub kulture | 22 h | Ulaz: besplatan

Kultna figura hrvatskog hip-hopa – Phat Phillie, 27.03.2020. stiže u Klub kulture!

Phat Phillie je svjetski poznati DJ i jedan od začetnika hip-hop kulture u Hrvatskoj te jedan od osnivača Fresh Island festivala koji već nekoliko godina za redom zasluženo nosi titulu jednog od najposjećenijih glazbenih festivala na hrvatskoj obali.

DJ-irao je ne samo u Hrvatskoj, već i u New Yorku (Toca Tuesdays), Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, Slovačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Danskoj, Bugarskoj, Nizozemskoj, Rusiji… Također je pisao članke za brojne vodeće svjetske hip-hop časopise, uključujući Backspin (Njemačka), DJ Mag (UK) i The Source (SAD) i intervjuirao umjetnike poput 50 Centa, NORE-a, Wu-Tang Clana, Ice-T-a, Nile Rodgersa (Chic), DJ Premiera… Phillie se čak može čuti u skeču na LP-u ‘The Platform’ Dilated Peoplesa.

Nadolazećeg studenog Phillie će proslaviti svojih 27 godina s nizom događanja u Zagrebu, a prije toga sprema nezaboravnu hip-hop slušaonu u Klubu kulture.

Vrata Kluba kulture otvaramo u 21 h, a DJ slušaona počinje u 22 h.
Ulaz je besplatan.


Phat Phillie je rezident DJ (i promotor) nekih od zagrebačkih najboljih mjesečnih događanja koja se održavaju u gradskim noćnim klubovima poput The Garden Brewery-a i Pločnika. Ta rasprodana događanja ugostila su artiste poput Redman & Method Mana, Busta Rhymesa, DJ Premiera, Jazzyja Jeffa, De La Soula, OC-a & Big L-a (RIP), Naughty By Naturea, Petea Rocka & CL Smootha, The Brand New Heaviesa, Big Daddy Kanea.

Phillie je ušao u hip-hop davne 1984. godine, nakon što je na zagrebačkoj legendarnoj postaji Radio 101 čuo UTFO-ov Roxanne Roxanne i pogledao klasične filmove poput Beat Streeta, Wild Style-a i Breakin’-a. Nakon kratkog boravka u SAD-u 1991. upoznao je DJ Frx-a s kojim je od ’93. bio domaćin Blackout Rap Show-a, hrvatske broj jedan hip-hop radio emisije. Kako bi obilježili 10. godišnjicu emisije, izdali su dvostruki vinil: Blackout 10 (The Best Of Hip-Hop), kompilaciju najvažnijih pjesama koje su objavili artisti sa hrvatske bogate, raznolike i iznimno kreativne hip-hop scene.


Phillie je 2009. godine osnovao web stranicu BlackoutHipHop.com koja je nedavno izglasana među 100 najboljih Hip-Hop blogova / web stranica u svijetu. Također, Red Bull & MTV Adria snimili su dugometražni dokumentarac “Stani Na Put” u koji je profilirao njegovu Hip-Hop ekipu “Blackout” kao i druge dvije važne rap organizacije sa područja bivše Jugoslavije.

Philliejevo najveće postignuće do sada je jedini Hip-Hop festival u Hrvatskoj, Fresh Island, koji se održava na poznatoj plaži Zrće na otoku Pagu. Snoop Dogg, KRS-One, Red & Meth, Rick Ross, A $ AP Rocky, Nas, Chris Brown, Wiz Khalifa, Ty Dolla $ ign, Migos, Sean Paul, French Montana, Burna Boy, Tyga, Gunna… nastupili ondje u posljednjih 8 godina. Više informacija o Fresh Islandu 2020. potražite na fresh-island.org.