DJ Mary @Klub kulture Križevci

20 travnja, 2019 22:00 - 21 travnja, 2019 04:00
DJ Mary @Klub kulture Križevci | DJ slušaona | Subota, 20.04.2019. | Klub kulture | 22h | ULAZ: 30/40 kn
 
Dugogodišnje iskustvo te velika ljubav za elektronskom glazbom profilirali su ga u DJ-a koji danas na zagrebačkoj sceni uživa respekt. Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira tzv. techno & house pravca u Zagrebu, još od Future Shock party-a preko klubova Gjuro, Kulušić, Best, OTV te kultnih i legendarnih party-a u klubovima Valentino, Mikulići.
 
Mary je danas, nakon dugogodišnje karijere za pultom, jedan od zaista rijetkih domaćih DJ-eva ako ne i jedini poseban s tako širokim glazbenim spektrom i glazbenim korijenima, s obzirom da se njegovi počeci vežu čak i do dan danas uz electronic body music i industrial, da bi mu veći dio DJ karijere obilježio upravo techno u svojim zlatnim godinama, dok je danas pak svoj zvuk u ovoj techno & house sceni odveo prema nečemu što možemo opisati kao deep tech sound s puno masnog groova koji korijene opet vuče iz techna. I sve to uz bezprijekornu tehniku.
 
Od 2003. je izdao 15-ak vinyl techno izdanja, a posljednjih godina orijentirao se i na groovy deep tech sound, a ima i neka izdanja tog stila. Ujedno je 2009. otvorio i novi label pod imenom Audiometric Records za spomenutu glazbu sa 20-ak zapaženih izdanja do sada. U suradnji sa hrvatskim artistom MDR-om ima nekoliko deep house EP-eva za Behaviors Records 005/009, Soul Industries 031, itd.
 
Danas Mary ima zavidnu karijeru kao DJ/producent/artist, koji je imao među prvima svoj techno label sa izdavanjem vinila (Soul Access) i jedan od rijetkih koji je sa svim tim napravio proboj na inozemnu scenu. Soul Access sa technom i kasnije Audiometric Rec. sa deep & tech-house-om brendovi su i etikete s odličnim izadnjima iza kojih Mary stoji već dugi niz godina, a donijeli su mu, između ostalog i impresivan broj inozemnih nastupa… Pariz, Amsterdam, Torino, Istanbul, Prag, Beč, Zurich samo su neka od mjesta gdje je Mary nastupao ili još uvijek učestalo gostuje izvan Hrvatske te predstavlja hrvatsku scenu u pravom svijetlu.
 
Uz DJ Mary-ja nastupaju i naši domaći dečki: Ivan Šimonek, Robert Radamant i Msun.
 
Ulaznice možete kupiti u Art Rock Caffe-u ili preko Entrio sustava.