6. SUFFest: Pop up izložba trojice križevačkih autora

listopad 14, 2021 12:00 - 14:00

6. SUFFest: Pop up izložba trojice križevačkih autora | Izložba | četvrtak, 14.10.2021. | 12 h | atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci | Ulaz: slobodan

Udruga K.V.A.R.K. s radošću predstavlja entuzijastični trojac koji se bavi skoro endemskom pojavom/medijem u Križevcima. Riječ je o autorima koji su se tijekom svog stvaralaštva (neki više, a neki manje) izrazili u mediju stripa i ilustracije. Ovom pop up izložbom daje se mali uvid u njihove crtačke radove. Izložba je sastavni dio šestog Festivala Suvremenih umjetničkih formi, a realizira se u suradnji sa Gradskim muzejom Križevci.

U atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci pop up izložbom svojim radovima predstavljaju se tri mlada križevačka autora: Damir Benčak, Ivan Ivanović i Saša Ištok.

Kao najmlađi od njih, Damir će predstaviti svoje ilustracije i crteže koji su negdje na razmeđu između strip i tattoo crteža. Uz njega Ivan Ivanović kao iznimni talent svojim strip tablama, crtežima i ilustracijama predstaviti će jedan pregled njegovog stvaralaštva, a kao najstariji i legendaran street umjetnik Saša Ištok koji se razvijao kroz grafite, a kasnije kroz slike u stilu geometrijske apstrakcije podsjetiti će publiku na svoj postutopijski strip „Dark City Crosstown“ i sa još ponekim iznenađenjem.

Otvorenje pop up izložbe zbiti će se 14.10.2021. u 12 sati. Pozivamo sve zaintersirane da podrže malu, ali svakako dobru i vjeujemo i dalje produktivnu strip scenu.