6. DANI SMIJEHA U KRIŽEVCIMA

29 rujna, 2023 - 1 listopada, 2023 20:00
🎭 PRIPREMITE SE NA SALVE SMIJEHA NA 6. DANIMA SMIJEHA U KRIŽEVCIMA! 🎭
Udruga K.V.A.R.K., Kerekesh Teatar i Pučko otvoreno učilište Križevci s ponosom najavljuju 6. Dane smijeha u Križevcima koji će se održati od 29. rujna do 1. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog doma! 🤩
Kerekesh Teatar, Križevčanima već dobro poznatom manifestacijom “Dani smijeha”, ponovo će oduševiti sve ljubitelje građanskih komedija i Prigorce svih dobnih skupina.
“Dani smijeha” konceptualno je osmišljena kazališna manifestacija u kojoj su izvršni producent otac i sin, Ljubomir i Jan Kerekeš, poznata lica hrvatskog glumišta. Kerekeši su svojom manifestacijom prvotno osvojili rodni grad Varaždin, zatim Zagreb, Karlovac, Rijeku, Samobor, Prelog, Čakovec te Križevce, a njihove autentične predstave odgledale su stotine tisuća građana diljem zemlje.
🗓 RASPORED PREDSTAVA: 
Petak, 29. 9. 2023. – IMOVINA
Subota, 30. 9. 2023. – SKUPŠTINA
Nedjelja, 1. 10. 2023. – U ZDRAV MOZAK
Sve predstave počinju u 20:00 h!
🎟 ULAZNICE: 10 €/75,35 kn (po predstavi)
Pretprodaja: Art Rock Caffe Križevci, Mail Boxes Etc. Križevci i Entrio.hr (online)
KUPI ONLINE 👇
Organizatori: Udruga K.V.A.R.K., Kerekesh Teatar i Pučko otvoreno učilište Križevci
Opisi predstava:
IMOVINA
Igraju:
Mirna Medaković Stepinac
Jan Kerekeš
Zoran Pribičević
Luka Petrušić/Matko Knešaurek
Imovina je jedna od najčešćih tema koje mogu posvađati braću. Iako postoje primjeri prilično ekstremnih rješenja problema, poput fizičkih obračuna, pa čak i smrti, ova imovina ipak nije vrijedna toga. Čovjek često drži do svog ponosa i ne popušta u svojim odlukama, no još je teže kad se s druge strane pregovora nalazi atraktivna pripadnica nježnijeg spola, djevojka Rafaela (Mirna Medaković Stepinac), posljednja prava ljubav pokojnog Dalibora Kontreca. Sinovi pokojnog Dalibora, tj. braća Kontrec (Žec, Zvonkec i Brankec – Jan Kerekeš, Zoran Pribičević, Luka Petrušić/Matko Knešaurek) dolaze bez očekivanja, bez pameti, puni slabosti i otvorenih rana. Pitanje je samo koliko će biti uporni i na koje će sve načine koristiti svoje nesposobnosti i nedostatak inteligencije kako bi se domogli ostavštine njihovog oca. Do imovine preko zavođenja, voćnog seksa, mokraće i suza. Nitko nije rekao da će biti lako.
SKUPŠTINA
Igraju:
Ljubomir Kerekeš
Draško Zidar
Mijo Pavelko
Marija Krpan
Kajkavska satirična komedija smještena u selo Črevo, u kojem postoji Seoski odbor koji zasjeda jednom godišnje kako bi donio važne odluke za zajednicu. Predsjednik Dragec, animator kulture Ivek zvan Tarzan, tajnica i blagajnica Đurđa i predstavnik romske nacionalne manjine Trpimir govore o općedruštvenim problemima vezanim uz obnašanje vlasti. U maloj seoskoj sredini kao što je Črevo taj općedruštveni problem poprima elemente satire i komike, kao što se često događa i u samom životu.
U ZDRAV MOZAK
Igraju:
Mirna Medaković Stepinac
Goran Koši
Jan Kerekeš
Ljubomir Kerekeš
Darko Janeš
Draško Zidar
Dobro došli na neuropsihijatrijski odjel. Draga rodbino i prijatelji, naši korisnici koji su skrenuli s puta odlučili su vas iznenaditi jednim igrokazom i pokazati vam koliko su napredovali kroz terapije i kako kreativno provode vrijeme. Neobična komunikacija kao i tematska nepovezanost u brojnim trenucima dovode do eskalacije odnosa među pacijentima, ali u takvim trenucima bolestan razum smiruje tenzije. Mislimo jedno, govorimo drugo, a radimo treće. Često znamo reći da ne znamo tko tu koga jebe, a zapravo smo jebeni svi.
Živjela hrvatska demokracija.