6. Crosstown Music Festival: Roppongi Red

Klub kulture

20 siječnja, 2018 21:00 - 23:55 Klub kulture

ROPPONGI RED + SVEMIR
subota, 20. siječnja od 21 sat
Klub kulture u Križevcima

Festivalska ulaznica koja vrijedi za sve koncerte košta 30 kuna, a ulaznica po koncertu košta 20 kuna. Ulaznice u pretprodaji možete kupiti u Art Rock Caffeu i online putem Entrio.hr.

Roppongi Red novi je bend na hrvatskoj sceni. Prije godinu dana objavili su debitantski singl Sladak kao ti za izdavačku kuću Dallas Records, koji prati video-spot u režiji Radislava Jovanova Gonza. Ubrzo zatim izdaju i drugi sigl Znatiželjno lutam. Njihov moto je “ljubav, iskrice i prljavi ritam”, a zvuk im se može opisati kao mješavina elektroničkih plesnih stilova. Okosnicu banda čine vokal Ms. Bing i producent/dj Shullio koji potpisuju sve stvari a na sceni im se često pridružuju Stanko Kovačić, Ivana Giova Radan i Matilda Fatur. Pažnju na sebe skrenuli su dinamičnim nastupima na glazbenim festivalima poput HGF-a, Karlovačko RockOff-a i nastupom kao opening act za Parov Stelar u Domu sportova. “Napokon bend koji nije normalan”, komentirala je Remi, članica žirija festivala Rock Off. Trenutno u studiju dovršavaju treći singl čiji se izlazak očekuje početkom 2018.
http://www.divan.hr/…/roppongi-red-potres-glazbenoj-sceni-…/
http://www.muzika.hr/u-pol-9-kod-sabe-drugi-superfinalist-…/

SVEMIR
“Svemir je uglavnom prazan prostor” – voli reći Svemir, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin.
No ovim Svemirom zapravo vlada glazba, ispunjavajući prostor utjecajima širokog spektra – od akustike i folka s jedne strane, do punokrvnih gitarističkih bendova poput Pretendersa ili Crazy Horsea s druge strane. Ova četveročlana rock postava odsvirala je na desetine koncerata u klubovima i na festivalima diljem regije, uključujući i nastupe prije velikana americane kakvi su Amy LaVere i Steve Wynn te zapažene nastupe na festivalima HGF i Banjalučki Demofest, na kojima su se plasirali u finala.

• „Treći album Zvonke Obajdin s grupom Svemir ujedno je i njeno najzrelije ostvarenje. „ – Dubravko Jagatić, Nacional