5. Crosstown Music Festival predstavlja: ROMANA OREŠNIK & TAMARA PERC

Klub kulture

28 siječnja, 2017 21:00 - 23:45 Klub kulture

ROMANA OREŠNIK & TAMARA PERC
Romanu i Tamaru, osim Križevaca gdje su odrasle, veže dugogodišnje poznanstvo koje je s vremenom prešlo u prijateljstvo te ljubav prema glazbi i stvaranju iste.  Tako su prvi zajednički nastup održale na prvim Danima gitare u Križevcima 2015. gdje su uglavnom izvodile autorske skladbe.  Ovo im je drugi zajednički nastup koji će osvježiti s još nekoliko novih skladbi te nekoliko obrada.

Od 21. siječnja do 3. veljače 2017. održat će se peto izdanje Crosstown Music Festivala, intimnog festivalskog koncepta koji predstavlja domaće kantautore i njihove muzičke projekte. U zimskim danima na početku godine, Crosstown predstavlja tri koncertna događanja u toplom ambijentu Kluba kulture, a zajednička poveznica svim koncertima su križevački muzičari koji se nalaze među izvođačima. Publiku očekuju odlični koncerti dokazanih autora, različiti muzički pravci, kantautorski senzibilitet i bendovska energija.

Festivalska ulaznica koja vrijedi za sve koncerte košta 30 kuna, a ulaznica po koncertu košta 20 kuna. Ulaznice u pretprodaji možete kupiti u Klubu kulture. Vrata se otvaraju od 21h, a koncerti počinju u 22 sata.

#PROGRAM
21.1. subota, The Basewalks
28.1. subota, Romana Orešnik & Tamara Perc
03.2. petak, F O R

ROMANA OREŠNIK – s 19 godina izdala je album kao članica benda Bube. Svira bas gitaru u nekoliko bendova. Kantautorica je i njezin ‘osnovni alat’ je gitara. Surađivala je s mnogim domaćim glazbenicima kao vokal, basistica i autorica.

TAMARA PERC – diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji pri sveučilištu u Zagrebu te magistrirala na Hogezuyd school voor Muziek u Maastrichtu. Nakon studija nastavlja se baviti komornim muziciranjem te svira u gitarističkom kvartetu Laurum s kojim je prošle godine snimila album prvijenac pod imenom Laurum