Little Band Revolution: My Buddy Moose

7 svibnja, 2022 21:00 - 8 svibnja, 2022 02:00

𝗠𝘆 𝗕𝘂𝗱𝗱𝘆 𝗠𝗼𝗼𝘀𝗲 | 𝗞𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁 | 𝘀𝘂𝗯𝗼𝘁𝗮, 𝟳.𝟱.𝟮𝟬𝟮𝟮. | 𝟮𝟭:𝟬𝟬 𝗵 | 𝗞𝗹𝘂𝗯 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝗲 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻

My Buddy Moose – četveročlani bend iz Rijeke 7. svibnja dolazi u Križevce!

My Buddy Moose od samog početka čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bunjar Jasmin Đečević. Ovi indie-americana zaljubljenici iz Rijeke okupljeni 2004., već dugi niz godina slove za jedan od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima. Glazba koju stvaraju oslanja se na široku lepezu stilova popularne glazbe, od rock’n’rolla i punka do soula i countryja.

Prve demo snimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih, a do sada njihov rad prati objava četiri albuma: “My Buddy Moose” (2006.), “Wonderful Feeling of Emptiness” (2010.), “Shine!Shine!Shine!'” (2013.) te “IV” (2017.). Albume kritika hvali, a uvjerljivi i iskreni “live” nastupi pomažu im u stvaranju baze vjernih fanova kako u Hrvatskoj tako i u okolnim zemljama.

Njihova je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske, pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M. Warda. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.
__________________________________

Facebook:
https://www.facebook.com/MyBuddyMoose/

Bandcamp:
https://mybuddymoose.bandcamp.com

Aktualan spot:

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.