11 godina Kluba kulture: Cheops’ Cave, Mahatma + after party Little Band Revolution

Klub kulture

26 studenoga, 2016 22:00 - 23:45 Klub kulture

11 GODINA KLUBA KULTURE

CHEOPS’ CAVE (Hasselholm, Švedska)
MAHATMA (Zabok, Hrvatska)
after by Little Band Revolution / Skavillian Sound
subota 26.studenoga 2016. od 22h
Ulazak: besplatan

Središnja koncertna proslava povodom 11 godina aktivnog rada Kluba kulture u Križevcima. Poslastica za sve rock ljubitelje, gitare će konačno prštati, zvuk bubnjeva odzvanjati, a koncertni prostor zaživjeti u punom smislu te riječi. Predstavljamo vam izvođače:

CHEOPS’ CAVE
Peteročlani indie rock bend iz Švedske, točnije iz Hasselholma. Članovi su Marcus Brixne, Erik Lundow, August Olsson, August Raueri Sebastian Wihlborg. Iza sebe imaju jedan EP „Cheops’ Cave“ i aktualan ovogodišnji album „Old Not Gold“. Njihov moderan indie rock zvuk nekako najviše vuče na superpopularne Artic Monkeyse. Za one koji ne znaju, švedska škola rock bendova iznjedrila je par izvrsnih dragulja poput The Hives, Mando Diao ili The (International) Noise Conspiracy. Ovi momci nastavljaju u tom smjeru, između ostalog u Hrvatskoj su na mini turneji pa sviraju i u zagrebačkom Vintageu. Poslušajte odličan singl i spot Show Your Exultation, ali preporučamo da doživite uživo kako zvuče.

MAHATMA
Alter rock bend koji je na sceni od čak 2000. godine, a neki ih se sjećaju iz davnih dana kad su svirali u Križevcima. Dva studijska izdanja (Motorpeople’’. i EP ‘’Format c’) nastala su prije petnaestak godina, ali njihov novi album Love and Music pokazuje kako im oštrica nije otupila. Ljubitelji grunge scene, 90ih i Seattle zvuka uživat će u Mahatmi i njenim singlovima poput I play you vibrate i Feel so fine. Mahatma je vjerna engleskom jeziku i to zvuči svjetski, moćno i žestoko.

LITTLE BAND REVOLUTION
Program koji vraća rock kulturu u Križevce kroz organizaciju koncerata malih hrvatskih rock sastava, demo bendova i lokalnih autorskih bendova ili DJ slušaona. Zapamtite jednu stvar – rock je kultura!