Suffest

Suffest je multimedijalni festival internacionalnog karaktera koji uključuje u svom prvom izdanju prikazivanje video radova, instalacija , i izvedbe performace suvremenih umjetnika iz Hrvatske i Austrije u trajanju od pet dana.Projekt festivala se raelizira u partnerstvu s udrugom Kforumvienna iz Beča. Udruga K.V.A.R.K. nositelj i domaćin projekta dok se Kforumvienna prezentira projektom „KunsthalleAllda Gianottia i projektima Wendelina Pressla i Jochena Höllera.

U prostorijama Križevačkog likovnog kruga sinoć je otvorena izložba “Exchange, experience, explore”, troje apsolvenata i troje diplomiranih studenata Likovne akademije. Tea Hatadi, jedna od umjetnica čiji je rad izložen, kazala je kako i sam naziv projekta naznačuje ono što su umjetnici radili: izmjenjivali iskustva o svojem umjetničkom radu i istraživali nove mogućnosti izražaja.

Radovi Neregistrirani korisnik, Online Guide for Average Female, Colour your memories, Sadako, Ann Nicole, Off-side i Collector, video projekcije, instalacije, skice, crteži i mape preispituju stvarnost i trivijalne događaje, odnose među ljudima i njihove osjećaje. Umjetnici se tim svojim djelima nadovezuju jedni na druge a iz međusobne komunikacije i kroz razmjenu ideja došli su do novih spoznaja o procesu umjetničkog stvaranja i suradnje umjetnika.

Izložbom “Exchange, eperience, explore” najavljen je prvi međunarodni festival suvremenih umjetničkih formi, SUFFEST, a njegov idejni začetnik, Saša Živković, naglašava da se festivalom žele pokazati novi oblici umjetničkog izražavanja i nastaviti suradnja s umjetnicima iz Hrvatske i Austrije.

Kompletan program Suffesta možete pogledati na web stranici festivala na adresi http://www.suffest.net/program.html