Šesti Culture Shock Festival

Prenosimo sa portala Križevci.info

U ovim nesigurnim vremenima, glede i unatoč krizama u džepovima i glavama, pitoreskni gradić u Kalničkom Prigorju i ovog ožujka osvojit će – Culture Shock Festival, šesto izdanje međunarodnog kulturno-obrazovnog festivala Kulturšok koji se održava u Klubu kulture i drugim lokacijama u gradu, poput križevačke gimnazije, koncertne dvorane glazbene škole i kavane Arteria! Festival počinje u subotu 27. veljače i završava u četvrtak 3. travnja 2010., a u tih će 36 festivalskih dana križevačkoj publici te gostima grada ponuditi 33 kulturno-umjetnička, popularno-znanstvena i društveno-zabavna događaja, od koncerata, izložbi, predstava i tribina do projekcija, slušaonica, performansa i radionica, a sve potpuno besplatno, osim tri događaja najzahtjevnije produkcije.

Prije samog početka uzbudljivog mjeseca kulturnog šokiranja, direkcija Culture Shock Festivala saziva i poziva na tiskovnu konferenciju u subotu 27. veljače 2010. u Klub kulture u Križevcima, Mažuranićev trg 1, s početkom u 19 sati. Tom prilikom medijima i javnosti detaljniji program cjelomjesečnog šok-festa jedinstvenog na ovim prostorima predstavit će nova umjetnička direktorica Sonja Mrnjavčić iz udruge P.O.I.N.T. i glasnogovornik festivala Admir Sinani iz udruge K.V.A.R.K. Nakon pressice cjelonoćni provod u čast festivalskih volontera otvara vrata Kluba kulture svim zainteresirnim i željnim zabave, uz neponovljivi trio selektora za jednim DJ-pultom koji najavljuju dolazak “Velike 6-ice”! Nije riječ ni o kakvim vražbinama, već o promo-tulumu povodom Culture Shock Festivala koji dolazi i donosi darove kroz čitav ožujak, na kojem će muziku održavati plesnom, a vibraciju pozitivnom dvojac Warp Pop i oldskuler Rista.

Organizatori festivala, križevačke udruge K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T. ponosno predstavljaju “šestogodišnjaka” koji, iako je tek krenuo u školu, zna ne samo pisati i čitati već u njegovim literarnim i drugim umnim dostignućima iz godine u godinu uživaju stotine i stotine prezadovoljnih posjetitelja. Prijatelji ovogodišnjeg festivala su Građanska inicijativa „Ne križaj Križevce“ i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci, koji su se programski i resursima nesebično priključili promociji i realizaciji festivalskih aktivnosti. Već prvi produljeni vikend očekuju nas raznovrsna festivalska događanja. U četvrtak 4. ožujka program otvara uzbudljiva tribina karizmatičnog pustolova Davora Rostuhara, pod nazivom “Džungla”, dok petak donosi performans “Pseudonim” hvaljene suvremene umjetnice Ksenije Kordić i projekciju kratkog dokumentarnog filma “Industrijski raj” scenarista i redatelja Marijana Crtalića. Subota 6. ožujka je rezervirana za pravu koncertnu poslasticu – Stjepan Jimmy Stanić i Scharf Club Swing Quintet održat će u Klubu kulture prvoklasno glazbeno druženje u rijetko viđenoj postavi!

Za najmarljivije, istoga dana prijepodne kreću subotnje radionice “Sajam studija” za pripremu križevačkih maturanata na studentski život nakon državnih matura te “Video-obrada” za dobivanje znanja o pripremi vlastitih video-uradaka za objavu na npr. YouTubeu. Detaljan program festivala bit će objavljen i na webu www.c-shock.org odmah nakon tiskovne konferencije u subotu, ali spomenimo još samo neka festivalska imena koja dolaze u ožujku u Križevce: Nik Titanik, Pips, Chips & Videoclips, Krešimir Mišak, Marko Mihalinec i Velimir Grgić, Zvonko i Gradski ured za kulturu, Sanja Mikleušević Pavić i Nataša Škaričić, Tamara Perc i gosti, Toni Matošin, Branimir Pofuk, Darija Cikač, Kingston Soundsystem, Ivan Mihalić, Miroslav Ambruš-Kiš, Silvija Sanković Tomlinović i Ninoslav Tomlinović, Degustizio Amassi i još mnogi drugi! Dobrodošli na Culture Shock Festival!