Projekt48260 predstavlja BCP_Kutina: Ivan Šimonek & Dejan Karolj

Subota 30.11.2013.| Klub kulture Križevci | 22:00
projekt48260 predstavlja BCP_Kutina
Ivan Šimonek & Dejan Karolj
Ulaz: besplatan

projekt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nakon kraće pauze u klub nam se vraća kreator projekta48260 Ivan Šimonek koji u goste dovodi i Dejana Karolja iz Kutine. Dva prijatelja i ljubitelja dobre elektronske glazbe izvrtjet će svoju selekciju ispunjenu moćnim ritmovima, sub bassovima i očaravajućim synth linijama. Možete očekivati: disco / electro / house / tech house / techno. Ulaz je besplatan.

* Za one koji vole čitati kompletne biografije i imati dublji uvid u izvođače, čitajte u nastavku:

DEJAN KAROLJ
Rođen u je Zagrebu 1983.. Trenutno živi u samom srcu Moslavine – Kutini. Kao klinca elektronskom ga je glazbom zarazio susjed s trećeg kata donesavši mu dvije kazete na kojoj su bile snimljene kompilacije Rave The City I i II. Tijekom srednje škole počinje odlaziti na partije u Zagreb gdje dolazi u doticaj sa izvođačima poput Steve Rachmada, Jeff Millsa, Gaetana Parisia, Marca Carole, Ben Longa, Umeka i ostalim pripadnicima zlatnog doba techna. Kako bi se više približio elektronskoj sceni počinje se baviti sa DJ-ingom. Isprva isključivo iz ljubavi prema glazbi i za potrebe zabave svoje ekipe, kasnije je ljubav prerasla u potpunu ovisnost i preokupaciju. 2010. godine njegov dobar prijatelj iz pepela podiže davno ugašeni serijal partija Beats & Cuts na kojem bilježi svoj prvi javni nastup. Nedugo nakon toga uslijedile su svirke u kultnom kutinskom RAM Caffeu gdje ubrzo postaje rezident DJ i na tom mjestu i dan danas egzistira vec treću godinu zaredom. U njegovim setovima može se čuti techno sa natruhama mrdoguza, analogije, minimala, acida i old school techno zvuka.

IVAN ŠIMONEK
Svoje prve kontakte sa elektronskom glazbom ostvaruje u 12 godini prateći elektronsku scenu u europi putem satelitske televizije. Sa 13 godina zaljubljuje se u Amigu 1200 i program Pro Tracker te se rađa ljubav prema glazbenoj produkciji. Nakon Amige i Pro Trackera (4 kanala) upoznaje PC i Pro Tracker (32 kanala). Slijedećih godina prolazi kroz programe Rebirth, Cubase, Reason, Fl Studio, NI Reaktor, Ableton, koje i danas uredno koristi u svojoj produkciji.
2006. godine surađuje sa Anom Horvat, tada studenticom prve godine glazbene akademije u Zagrebu, na projektu “Elektronska kompozicija u klasičnoj glazbi” iz kojeg nastaje skladba pod nazivom “Mission 1”, a u kojoj je predstavljen balans i tranzicija između zvukova klasične glazbe i elektronike. Nakon prezentacije skladbe, na glazbenoj akademiji, Ana Horvat postaje prva studentica u povjesti hrvatske glazbene akademije koja upisuje smjer “Elektronička kompozicija”. 2009. godine izdaje svoje techno skladbe “Unstable” i “Bass Run” za label Red Section rec..
2010. godine počinje aktivno sa dj i live setovima kako bi ljudima mogao što više približiti ono što se do sada kuhalo u njemu.
Svoj glazbeni svemir najviše bazira na zvukovima minimala i techna, groovy ritma ispunjenog driving pričama.

Vidimo se 🙂