Predstavljamo RESET – novi program elektronske plesne glazbe

Na prvijenac RESET-a, 30. studenog 2019., Ivan Šimonek nam u Klub Kulture Križevci dovodi MOZER-a, zagrebačkog DJ-a, suosnivača i rezidenta programa “tanzen”, kojeg je križevačka publika već imala prilike čuti u dobrom starom Safehouse-u. Mozer svoju glazbenu selekciju bazira na technu, no kako i sam kaže, žanrovi za njega ne postoje.

Mozerova DJ karijera započinje 2000. godine. U to vrijeme je redovito nastupao u svim poznatim zagrebačkim underground klubovima, a kasnije i u svim većim gradovima regije. Na početku je bio fasciniran zvucima Industrial Techna i britanskog hard-groovea, a njihovom kombinacijom je stvorio vlastiti jedinstveni i prepoznatljivi glazbeni stil.

Od 2005. godine do danas MOZER je dijelio mix pult s umjetnicima kao što su Ken Ishii, Pascal FEOS, Deetron, Rino Cerrone, Funk D’Void, Phil Kieran, Billy Nasty, Valentino Kanzyani, Henrik B i drugi.

U novoj eri uglavnom programiranog zvuka, zajedno s pojavom digitalnog hardvera i razvojem glazbe, Mozer je ostao 100% vjeran vinil vještinama i zvuku. Za njega žanrovi ne postoje, već je fokus na publici, emocijama i naporu da isporuči cjelovitu glazbenu priču. To je onaj Mozer kojeg danas slušamo. Osim povremenih nastupa u Zagrebu, trenutno provodi brojne studijske sate radeći na svom prvom izdanju.

21. prosinca 2019. RESET će predstaviti Ivana Komlinovića – zagrebačkog DJa, producenta, inženjera zvuka, mastering inženjera i live performera. S više od 20 godina karijere Ivan je ime kojeg ne treba previše predstavljati. Brojna postignuća u glazbenom stvaralaštvu i nastupima govore sama za sebe. Ivan će u Križevcima odvrtjeti vinyl set.

Više od dvadeset godina karijere DJa uz koju su se vezali različiti događaji, te brojna postignuća u glazbenom stvaralaštvu i nastupima. Nema smisla nabrajati, jer bi to samo za sebe bilo sadržajno štivo namijenjeno strpljivom čitatelju. Ipak, čini se da je u posljednje vrijeme Ivan dodatno pritisnuo papučicu gasa, te je cijeli svoj profesionalni opus podigao na višu razinu.

Iako u svojim DJ setovima vrlo često stilski putuje kroz prilično različite žanrovske forme, uvijek sebe svrstava u techno DJe te je kao dio techno line-upa nastupio na nebrojeno puno partya i festivala u regiji i šire.

Iako je live act njegova opsesija, Ivan je techno DJ i niti u jednom trenutku nije zapostavio svoje korijene. Njegov je live nastup prilično rijetka i atraktivna pojava, no u nekim okolnostima i na nekim tipovima partya, procjenjuje kako je DJ nastup prikladniji prostoru, tehničkim uvjetima i tipu partya.

Uz Mozera i Ivana Komlinovića nastupaju i domaće snage: Ivan Šimonek, M SUN, Robert Radamant, Domix i Janko Tipsarević.

Ulaz: 30/40 kn
Pretprodaja: Art Rock Caffe Križevci i Entrio.hr

Kupi ulaznicu za RESET Vol. 1

Kupi ulaznicu za RESET Vol. 2!