Petak, 15.06: “Fly me to the Moon” u Galeriji K

 

Udruga K.V.A.R.K. Vas poziva na otvorenje izložbe slika Koraljke Kovač „Fly me to the Moon“ u Klubu kulture, 15.lipnja 2007. godine u 20 sati

Koraljka Kovač je rođena 17.07.1971. godine u Zagrebu. Završila je školu primijenjenih umjetnosti i dizajna, slikarski smjer u Zagrebu. 1991. godine upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, pedagoški odjel, slikarski smjer. Diplomirala u klasi prof. Zlatka Kesera. Bavi se pedagoškim radom i ilustracijom. Članica je skupine DAKLELOSOSI, udruge PUNKT te HDLU-a od 1998. godine.

koraljka.jpg

Naglašena slojevitost kroz materiju i izraz putem dodira papira koji podrazumijeva i mogući taktilni doživljaj, karakteristična je značajka dijela opusa zagrebačke slikarice Koraljke Kovač. Bilo da slika, crta ili eksperimentira s građom, uočljivo je inzistiranje na plošno uređenoj slojevitosti i procesualnosti rada poput obrnutog ljuštenja slojeva i prelaženja razina da bi se došlo do jezgre bića, odnosno prvotnih nevidljivih i skrivenih poruka umjetnice, zabilježenih na temeljnoj podlozi iz kojih nutrina prosijava kroz naknadne naslage djelomično prozirnih papira i boja prema krajnjem i složenom harmonijskom ugođaju u očima promatrača. Za izložbu u Klubu kulture umjetnica je ostvarila niz slikovitih tonda koji u prostorima kluba, prigušenim flourescentim bojama obasjanim ultravioletnom svjetlošću žare ornamentalne, djelomično fantastične arabeske.

 

Izložba se realizira kroz program Galerija „K“

Donatori: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Kc-Kž županija, Grad Križevci

Medijski pokrovitelj: www.krizevci.info