Međunarodni foto natječaj “Around the world”

U slavlju kulturne raznolikosti, Udruga K.V.A.R.K. organizira međunarodni foto natječaj “Around the world”. Odabrane fotografije biti će izložene u Galeriji K2 u Križevcima od 6 do 14. srpnja 2018.

Koja je svrha foto natječaja?

Tražimo fotografe (profesionalce i/ili amatere) čiji rad prenosi njihovo iskustvo kulturne raznolikosti.
Fotografija može prikazivati različite momente kulturne raznolikosti – običaje, slavlja, emocije, ljubav i poštovanje bilo koje kulture na našem planetu. Tražimo fotografije koje ističu bogatstvo i kompleksnost koje naše društvo čine predivnim, intrigantnim i inspirirajućim mjestom.

Izložba ima humanitarni karakter – održat će se aukcija i sav prikupljeni novac bit će doniran za organizaciju međunarodnog umjetničkog kampa za djecu koji se u Križevcima održava četvrtu godinu za redom. Kamp organiziraju Volonterski centar “Link” u suradnji s K.V.A.R.K.-om, Volonterskim centrom Zagreb i međunarodnom volonterskom organizacijom Service Civil International.

Propozicije

Pošaljite najviše 3 fotografije na aroundtheworld.exhibition@gmail.com do 1. srpnja 2018. Molimo da ih šaljete u jpeg format, barem 2 MB, 2000×3000 pixela i oko 300 dpi rezolucije (okvirno).

Priložite sljedeće informacije uz vašu fotografiju:
– naziv fotografije, dajte fotografiji naslov koji ju najbolje opisuje
– mjesto i vrijeme kad je fotografija snimljena
– priložite i kratak opis fotografije u kojem objašnjavate zašto vam je značajna, tko su ljudi/običaji/lokacija koju prikazuje. Podijelite svoju priču!

Žiriranje
Stručni žiri sastavljen od profesionalnog fotografa, likovnog umjetnika i dviju članica organizacijskog tima odabrat će 30 najboljih radova koji će biti izloženi u Galeriji “K2”. Posjetitelji će odlučiti koje dvije fotografije će biti nagrađene.

Nagrade
Autori dvaju najuspješnijih radova osvojit će fotografsku monografiju o Hrvatskoj i svoju fotografiju razvijenu na platno.

Napomena:

Slanjem fotografija na natječaj dajete pravo organizatoru da izlaže i koristi vaše fotografije u umjetničke i marketinške svrhe. Organizator se obvezuje istaknuti ime autora uz odgovarajuću fotografiju.
Autori nagrađenih fotografija bit će pozvani na zatvaranje izložbe. Smještaj pružaju organizatori izložbe (promovirajući couchsurfing i doživljaj grada kroz perspektivu lokalaca). Troškovi putovanja nisu pokriveni.