Kreativni ciklus radionica u Klubu kulture

Kreativni ciklus radionica u Klubu kulture

– neformalna edukacija i nadopuna znanja
– razvijanje vlastitih sposobnosti i vještina
– mogućnost volonterizma
– dodatni izvori zarade
– besplatno!!!

POSTANI TON MAJSTOR
Volite ići na koncerte, upoznavati poznate face iz bendova? Zanima vas glazba općenito ili tehnika koja se veže uz nju? Tražite mogućnost volontiranja ili dodatnog izvora zarade? Mi imamo rješenje. Krenite na radionicu „Postani ton majstor“ i uđite u svijet kablova, mikseta, razglasnih sustava, monitora, mikrofona, gitara, bubnjeva i nabrijanih bendova koji traže savršeni zvuk. Radionice su namijenjene svima, od apsolutnih početnika koji ne znaju spojiti laptop sa zvučnicima do iskusnijih lisaca koji teže perfekciji u znanju. Kreće se od najsitnijih detalja i upoznavanja sa opremom u Klubu kulture preko sastavljanja backline opreme na pozornici do samog praktičnog dijela i naštimanja zvuka na tonskim probama raznih koncerata koji će se odvijati u klubu. Najboljim pojedincima ostavljamo mogućnost honorarnog zaposlenja kao ton majstora u klubu pa budite spremni boriti se za svoje mjesto. Voditelj radionice biti će Danijel Šaško, dugogodišnji ton majstor Klub kulture i FERovac sa diplomom.

VIDEO OBRADA
Načuli smo da izlazi Iphone 5 sa poboljšanom kamerom a i konkurencija je zaoštrila megapiksele. Ne preostaje nam ništa drugo nego pokrenuti radionicu video obrade jer znamo da nas čeka novi val amaterskih videosnimaka, a bilo bi pristojno da ih ne stavljate sirove na YouTube već napravite i nešto bolje, ljepše i oku ugodnije. Kako spojiti video i audio, dodati efekte, konvertirati u željeni format i slično tome naučiti će vas Antonio Radić, student grafike i mladi video entuzijast.

SLAVENSKA MITOLOGIJA KROZ LIKOVNOST
Radionica će biti usmjerena na trodimenzionalni izričaj i likovne prikaze u različitim kiparskim tehnikama. Polaznici će kroz radionicu upoznati osnovne tehnike kaširanja te izrade skulptura u kombiniranoj tehnici, koristeći se pri tome kombinacijom tradicionalnih i suvremenih materijala i tehnika. Kroz radionicu će svaki polaznik proći proces od izrade idejnog projekta do realizacije skulpture koje će se tematski naslanjati na Staroslavensku mitologiju tako da će osim o tehnikama izrade skulptura dobiti i nova znanja o kulturnoj baštini i običajima koji su pomalo zaboravljeni.
Kroz radionicu će ih voditi Igor Brkić akademski kipar-prof. likovne kulture.

KREATIVNI PROCES PISANJA
Odakle dolazi priča, drama, pjesma? Može li se pisati o sebi i prijateljima, a da se ne uvrijede? Prijeti li romanu izumiranje i jesmo li samo životinje koje se ispovijedaju? Je li autobiografija ta koja određuje život, a ne obrnuto? Što smo naučili od Šume Striborove? Na radionicama kreativnog pisanja osmišljavaju se ideje, pripovjedni ciljevi i artikulacija vlastitog glasa. Radujemo se Vašem dolasku! Voditelj radionice je Petar Babić, profesor hrvatskog jezika i književnosti.

PRIJAVE:
Prijave za bilo koju od ponuđenih radionica primamo od 17. rujna do 1.listopada direktno u prostorima Kluba kulture, Mažuranićev trg 1, na email adresu info@klubkulture.org ili na telefonski broj 048/711-073 radnim danom od 08,00h do 16,00 sati. Broj prijava je ograničen, a termine radionica odrediti ćemo naknadno u dogovoru sa voditeljima i prijavljenim interesentima.

Radionice su besplatne zahvaljujući našim super donatorima:
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti
Ministarstvo kulture
Grad Križevci