KLUBKULTURNO VELIKO SPRAVIŠČE

KLUBKULTURNO VELIKO SPRAVIŠČE

– najurbaniji, najmoderniji i najbolji trodnevni glazbeni program povodom Križevačkog Velikog Spravišča

13.06. petak SPRAVIŠČE– Real Tribute: AZRA (Novi Sad) + Disco Night by DJ Degustizio Amassi
Mnoštvo generacija odraslo je na glazbi novog vala i sastava poput Azre, Filma, Haustora i drugih. Iako se Johnny Štulić povukao u Nizozemsku i ne planira okupiti svoj bend, skupina momaka iz Novog Sada pod imenom Real Tribute to AZRA skida cjelokupni perfomans, kretanje po pozornici, odjeću i ono najvažnije – sviraju najveće hitove ove legendarne skupine.

Nakon Azre kreće cjelonoćna slušonica disco hitova iz 70ih i 80ih godina, a glazbu pušta disco pastir DJ Degustizio Amassi (New York – Tokio – Križevci).


14.06. subota SPRAVIŠČE – Safety’s off
Tradicionalni spraviščanski party elektronske glazbe u suradnji sa udrugom Safehouse
Nastupaju:

permanent gap (safehouse, krizevci)
60nine (cobalt recordings, zagreb)
48260 (safehouse, krizevci) vs rope (network_, zagreb)
yas (elektro city, sisak) i dr.

15.06. nedjelja SPRAVIŠČE – Little Band Revolution
Predstavljamo dva ponajbolja nadolazeća mlada rock benda u Hrvatskoj. Prvi su Scroll i sviraju garage/rock/funk mješavinu sa tekstovima na engleskom jeziku i zvuče nešto između Artic Monkeysa i The Strokesa sa velikim utjecajima Iggy Popa i The Stoogesa. Definitivno bend koji morate čuti ako imalo pratite rock scenu jer Scroll promoviraju svoj novi album Poultry koji je pokupio vrlo dobre kritike medija.

Drugi bend je Ruiz, također zagrebački sastav koji će nastupiti i na ovogodišnjem VIP Inmusic festivalu te Rock Otočcu, a već su odsvirali i Art&Music Festival te pobijedili na regionalnom natjecanju bendova u Sloveniji i bili na turneji sa Emil Bullsima, MTV bendom iz Njemačke. Ruiz svira furiozni stoner rock sa elementima disco punka i zvuče vrlo moderno i melodiozno, baš kao uzori poput Nirvane, QOTS, Hot Hot Heata i mnogih drugih.

+ najava za zadnji koncert Kluba kulture prije odlaska na godišnji odmor:
– zatvaranje sezone Kluba kulture sa fantastičnim američkim psychobillly/rockabilly bendom AL & THE BLACK CATS (29.06. nedjelja)