Galerija K predstavlja: DUPLO PAKIRANJE: Sebastijan Dračić / Marko Tadić

Subota  25.05.2013. | Klub kulture Križevci | 21,00h
Galerija K predstavlja: DUPLO PAKIRANJE  
Sebastijan Dračić / Marko Tadić
Ulaz: besplatan

Plakat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U subotu 25.05. 2013. u Klubu kulture održati će se izložba dvoje mladih umjetnika iz Zagreba. Križevačkoj publici će se predstaviti slikama Sebastijan Dračić i Marko Tadić kolažima i animacijama.

U 2013. program Galerije K kreće korak dalje i kroz projekt „Duplo pakiranje“ će putem kustosko-umjetničke koncepcije na nov i neuobičajen način prezentirati radove suvremenih umjetnika u prostoru Kluba kulture u Križevcima.

Projekt „Duplo pakiranje“ je kustoska koncepcija koju je osmislio Saša Živković, voditelj i začetnik Galerije K i kroz njen program je predstavio niz autora kroz samostalne izložbe i projekte. Ovim izložbenim projektom umjetnici će biti predstavljeni na neuobičajen način jer će se kroz izložbe predstaviti po dvoje autora koji se dodiruju ili im se radovi poklapaju u temi , ili kroz način umjetničkog promišljanja i istraživanja ili su sličnog habitusa. U sklopu projekta će izlagati slijedeći autori : Maja Rožman, Goran Škofić, Petra Grozaj, Ljiljana Mihaljević, Denis Krašković, Davor Mezak, Danko Friščić, Josip Zanki, Sebastijan Dračić i Marko Tadić.

Sebastijan Dračić rođen je 1980. u Zagrebu, a 1998. maturirao na slikarskom odsjeku u Školi primjenjenih umjetnost i dizajna u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo u klasi prof. Zlatka Kesera na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Intenzivno izlaže u zemlji i inozemstvu. Dosad je izlagao na deset samostalnih izložbi i na mnogim skupnim izložbama – 31. Salon mladih, HDLU, Zagreb, “The Other Reality: Croatian emerging painters”, Künstlerhaus, Beč.
Nagrada T-HT, MSU Zagreb, 45. Zagrebački salon, Dom HDLU.
Dobitnik je nagrada: 3. nagrada “Novi fragmenti 5”, nagrada rektora na natječaju za Galeriju Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, nagrada na trećem Velesajmu kulture.

Marko Tadić rođen je 1979. u Sisku. Diplomirao na Accademia di belle Arti u Firenci 2006. Izlagao na samostalnim izložbama u Hrvatskoj te na skupnim izložbama u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu, Firenci, Kasselu, Nottinghamu.
Dobitnik je nagrada: Treća nagrada na izložbi T-HT@MSU, Zagreb, Nagrada Radoslav Putar (YVAA – Nagrada mladim likovnim umjetnicima), Zagreb, Salon mladih, Zagreb, nagrada za crtež, Salon mladih, Sisak, prva nagrada.

Otvorenje izložbe će biti u 21 sati, a izložba ostaje otvorena do 7.06. 20013.