Dobrotvorni koncert FIVE4KIDS na Sv. Nikolu

Dobrotvorni koncert FIVE4KIDS na Sv. Nikolu


Tjedan dana nakon održanog koncerta križevačkog puhačkog orkestra za djecu s posebnim potrebama Križevaca i okolice, udruga P.O.I.N.T. s ponosom poziva na drugi ovogodišnji dobrotvorni koncert FIVE4KIDS. Ove subote 6. prosinca 2008. u Klubu kulture će se od 21 sat održati glazbena večer križevačkih autora, s tri skupine izvođača: grupa BJUZ s poznatim udaraljkašem Josipom Konficem, mladi kantautor Luka Belani s gostima te grupa DARWIL s kantautoricom Romanom Orešnik Mlinarić. Ulaznice se mogu kupiti pri ulasku u Klub za 25 kuna, a sav prihod namijenjen je nabavci božićnih darova i potrepština učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Križevcima.


Basist Nikola Bregović svirao je u tamburaškom orkestru i heavy-metal bendu, Križevčanin Žajo lupa na akademiji te u BiNg bangu i BOOMerangu, Ivan Tikvicki voli rock i punk i predaje na Rock-akademiji, kao i kolega mu Tonči Sviličić, koji prži u splitskom Kopitu. Ova četiri mlađahna momka uspjela su pomiriti pregršt različitih glazbenih stilova i stvoriti bend znan kao BJUZ, odnosno Bilo jednom u Zagrebu. Prvi javni nastup imali su 1. travnja 2007. u klubu Purgeraj u Zagrebu, iste godine kad su i osnovani, a snimili su i promo CD s tri autorske pjesme te svirali po Zagrebu i okolici. Nadasve zanimljivim spojem fusiona, popa i bossa nove pokazat će križevačkoj publici zašto su se, uz sav svoj glazbeni angažman, još više posvetili onome što vole, te i dalje u svakom trenutku uživaju u glazbi.


Pop, rock i soul ono je što pokreće ovog momka. Luka Belani je mladi kantautor i pjevač na akustičnoj gitari s jednim studijskim EP-om te jednim uživo iz Londona, koji se može besplatno dohvatiti s www.myspace.com/lukabelani. Luka svira gorko-slatke ljubavne pjesme na tragu Dave Matthewsa, a kad se naljuti isti je Neil Young, ali bez Crazy Horsea. U dobrotvornim koncertima FIVE4KIDS redovito sudjeluje posljednje tri godine, bilo nastupajući solo ili s grupom Aromajazz s kojima je suradnja trenutno pauzirana zbog drugih angažmana članova. U rodnim Križevcima će ovaj put ugostiti i neke domaće svirače, čija imena neka ostanu ugodno iznenađenje za posjetitelje koncerta.


Romana Orešnik Mlinarić kantautorica je i gitaristica, članica nekadašnjeg ženskog rock-sastava Bube. Radila je s mnogim glazbenicima, svirala bas-gitaru s Davorinom i Bogovićima, autorica mnogih radio-reklama te pjesama izvođača duhovne glazbe, poput Jelene Radan (“Mogu sama”, 2003.) i sastava Electro Spiritus (“Idem k Tebi”, 2002.). Prije dvije godine na Križevačkim ljetnim večerima oduševila je domaću publiku s grupom Hempljyv’s izvodeći country pjesme, trenutno svira u Stampedu, a ove humanitarne večeri nastupa s grupom DARWIL. DARWIL priča priče svojih života, priče ljubavi, istine i boli. I nije važno što će na kraju ostati, kažu, uz Romanu, članovi grupe Marko Kukulj i Jasmin Javorina.


Glazbenu uvertiru u ovu humanitarnu večer za DJ-pultom pružit će Elf 2.0, a neophodnu podršku akciji pružaju medijski pokrovitelj www.krizevci.info i portali www.glazbeni-forum.com, www.soundguardian.com i www.auto-info.hr te mnogi sponzori: Birotehnika d.o.o. Križevci, Glazbeni forum d.o.o. Križevci, Grafocentar d.o.o. Križevci, HDS ZAMP, Klub kulture Križevci, Križevački poduzetnički centar d.o.o. Križevci, Trgovina tekstila Stella Križevci, Udruga K.V.A.R.K. Križevci.