Culture Shock Festival: DUBIOZA KOLEKTIV

Organizatori Culture Shock Festivala s ponosom vam predstavljaju šokantnu glazbenu skupinu koja se nije libila izreći svoj stav o žrtvama Srebrenice usred Srbije na Exit festivalu, skupinu koja se ne libi prozvati političare svoje zemlje za sve nanesene laži te skupinu koja bez dlake na jeziku poziva na (re)akciju protiv sistema koji tlači narod. Želite li njihove poruke čuti uživo, nabavite ulaznicu i dođite u subotu 28. ožujka 2009. u križevački Klub kulture od 21 sat. Možete li zamisliti bend koji kombinira bosanske etno motive, reggae, drum’n’bass, hip hop vokale? A znate li što se događa kad takav bend upali distorziju? Pretvara se u bijesno ritmičnu životinju iz koje vrišti glas malih i sistemom potlačenih ljudi kojima ne preostaje ništa drugo nego boriti se za svoja prava. Oni su Dubioza Kolektiv, jedan su od najpoznatijih bendova iz Bosne i Hercegovine, zemlje iz koje crpe inspiraciju za svoje angažirane tekstove koji su se proširili i mnogo dalje od njihove matične domovine, pa je tako Dubioza postala jedan od najtraženijih bendova na području cijelog Balkana, a a njihovi atraktivni nastupi osigurali su im i svirke na i svjetskim glazbenim festivalima poput Exita, Szigeta, Rototoma.

Kritičari ih nazivaju bosanskom inačicom Rage Against The Machine i Asian Dub Foundationa, iza sebe imaju tri albuma, mnoštvo svirki diljem Europe, a sada ih konačno imate prilike provjeriti u pravoj klupskoj atmosferi križevačkog Kluba kulture, a da bi svjedočili ovom jedinstvenom cjelovečernjom glazbenom spektaklu, morati ćete na vrijeme osigurati ulaznicu jer je njihov broj ograničen. Za glazbeno zagrijavanje i nabrijavanje zadužen je selektor Sidjo & Skaville Manijaci iz opasnog tima Skaville festivala.

Ulaznice mogu kupiti u pretprodaji po 35 kuna na sljedećim lokacijama – Klub kulture i Art Rock Caffe u Križevcima. Za sve izvan Križevaca, tu je e-mail adresa gdje možete rezervirati svoju ulaznicu – tickets@c-shock.org Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript koja na dan koncerta košta 45kn.