CSF – Ivan Ivanovi─ç “Midian”

Tre─ça likovna izlo┼żba ovogodi┼ínjeg, 5. me─Ĺunarodnog Culture Shock Festivala predstavit ─çe mladog kri┼żeva─Źkog likovnjaka Ivana Ivanovi─ça njegovom izlo┼żbom crte┼ża Midian”, koja se otvara u petak 20. o┼żujka 2009. u Klubu kulture u Kri┼żevcima s po─Źetkom u 20:30 sati. Naziv izlo┼żbe inspiriran je fikcijskim gradom strave engleskog pisca horora Clivea Barkera, ─Źiji je svijet ─Źudovi┼íta i ubojica ─Źest motiv Ivanovi─çevih grafika, stripova i crte┼ża. Organizatori ovog festivalskog jubileja, udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K. pozivaju na ┼íokantni ciklus jednog od predvodnika nove generacije kri┼żeva─Źkih likovnjaka koji svojim djelima svjedo─Źe anga┼żiranost, ─Źvrstinu stava i bunt protiv surovosti dana┼ínjeg svijeta.

Dvadesetdvogodi┼ínji student arhitekture Ivanovi─ç kao srednjo┼íkolac je bio vrlo aktivan video-amater u gradskom foto-kino-video klubu, literarne i likovne radove objavljivao je u ┼íkolskim ─Źasopisima te sudjelovao na natjecanjima. Njegovom kulturnom i umjetni─Źkom razvoju doprinijela je osnovna glazbena naobrazba te jaka privr┼żenost filmu, pa se ─Źak u crte┼żima ─Źesto referira na svoje glazbene, filmske i druge uzore. Ovo je prva Ivanovi─çeva izlo┼żba, a prvoj izlo┼żbi mladih autora trebamo se svakako veseliti, napisao je profesor likovne kulture Sa┼ía ┼Żivkovi─ç u predgovoru za Ivanovi─çev “Midian”.
Izlo┼żba crte┼ża “Midian” bit ─çe postavljena u Klubu kulture na Ma┼żurani─çevom trgu 1 tjedan dana, do petka 27. o┼żujka.

Medijski pokriva: www.krizevci.info